Nestlé Professional hírek újdonságok

Novinky

Nechajte sa inšpirovať novinkami zo sveta kulinárstva a kávy.
Prichazi jaro a s nim Velikonoce, jakymi recepty se muzete inspirovat

Prichádza jar a s ňou Veľká noc, akými receptami sa môžete inšpirovať?

Na prelome tohtoročného marca a apríla kresťania slávia obľúbenú Veľká noc. Sviatok zmŕtvychvstania Ježiša Krista sa dostáva do životov i neveriacich. Už tradične sú tieto sviatky aj symbolom príchodu jari, kvitnúcej zelene a konca zimných dní.

Chrest Zeleny

Špargľová sezóna je opäť tu

Špargľa bola nielen obľúbeným afrodiziakom starých Grékov a Rimanov, ale jej obľuba pretrvala dodnes. Začiatok špargľovej sezóny je v znamení veľkých očakávaní, a tak by vo vašej ponuke nemala chýbať. Viete, čím sa jednotlivé druhy líšia a ako ich pripraviť čo najlepšie? Máme pre vás pár tipov na jeho nákup, prípravu i skladovanie.

Sezony V Gastronomii Nechte Rocni Obdobi Proniknout Do Vasich Podniku

Sezóny v gastronómii: nechajte ročné obdobie preniknúť do vašich podnikov

Striedanie ročných období by mala pocítiť aj kuchyňa! Štyri sezóny sú skvelou príležitosťou oživiť zabehnuté menu a vždy prinesú čerstvý vietor po mesiacoch stereotypu. Každá gastronomická sezóna má svoje silné suroviny, z ktorých je potrebné čerpať. Menu tiež ozvláštnia tradície a sviatky, ktoré sa oplatí sledovať. Výhodné to môže byť aj pre váš rozpočet. Ceny ingrediencií totiž počas roka značne kolíšu - príkladom je tekvica alebo špargľa. Vyťažiť môžete aj z ich lepšej kvality, čerstvosti a chuti.

Zivocisne Ingredience A Jejich Rostlinne Alternativy

Živočíšne ingrediencie a ich rastlinné alternatívy

Vegetariánské alterntívy mäsa sú blízke a známe chuti a štruktúre mäsa. Môžu obsahovať korenie alebo iné chute, ktoré simulujú chuť mäsa.

Kuřecí prso - recept

Jedno kurča = štyri recepty

Jedno kurča = štyri recepty

Sul Nad Zlato A Nebo Ne

Soľ nad zlato! Alebo nie?

Štipka soli je niečo, bez čoho by sa mnohí šéfkuchári neobišli. Rozpustný kryštál, ktorý poznáme pod názvom „kuchynská soľ", sa v skutočnosti nazýva chlorid sodný - a sodík, prítomný v tejto zlúčenine, sa vyskytuje v mnohých potravinách a je zdrojom zdravotných ťažkostí. Ako mať pod kontrolou množstvo soli, ktoré konzumujeme? Všeobecné odporúčania znejú stravovať sa menej „vonku", ale ruku na srdce, pre veľa ľudí je to nereálna predstava. Miesto toho by sme mali hľadať riešenia, o ktoré zákazník naozaj stojí - možnosť dobre a zdravo sa najesť aj v reštauráciách a môcť si pritom vybrať z ponuky jedál s nízkym obsahom sodíka, ktoré poteší naše chuťové bunky a zdravie.

Seversky Design S Tradici Figgjo

Severský design s tradíciou – FIGGJO

Rovnako ako je severská kuchyňa symbolom pre jednoduchosť a čerstvosť, tak aj nórsky výrobca porcelánu značky Figgjo vás nadche svojou variabilitou, čistým designom, funkčnosťou a k tomu vysoko kvalitným spracovaním.

Pork and Pomegranate dish

Buďte kreatívni a naučte sa, ako správne a zaujímavo servírovať pokrmy

Keď sa k zákazníkovi dostane hotové jedlo, nemali by jasať len chuťové poháriky. "Food styling" sa tvári ako aktuálny trend, pravdou ale je, že správne a estetické servírovanie jedla na tanier je už dávno zapísané v kulinárskych príručkách.

Sezónní potraviny v zimě

Sezónne potraviny v zime

Zostavovať menu podľa ročného obdobia má nespočetné množstvo výhod. Kedy aká zelenina alebo ovocie dozrieva sa oplatí vedieť z mnohých dôvodov. Nielen, že sú sezónne suroviny čerstvé a majú vyššiu kvalitu, ale ich chuť je oveľa výraznejšia. Sezónne menu môže uľaviť aj vášmu rozpočtu. Suroviny sú v období svojej úrody výrazne lacnejšie. A v neposlednom rade sezónne ovocie a zeleninu ľahko kúpite u lokálnych obchodníkov, ktorých produkty do vášho podniku nebudú mať dlhú cestu. Gastronomickí experti sa zhodujú, že sezónne menu je absolútne zásadný koncept, ktorý by vašej reštaurácii nemal uniknúť.

Dish with potatoes

Fusion kuchyňa - experimentálna gastronómia súčasnosti

Už je tomu pár rokov, čo sa tento veľký trend udomácnil v kategórií gastronómie. Fusion kuchyňa spája svet na jednom tanieri. V preklade sa jedná o fúziu kuchýň, čiže zlúčenie aspoň dvoch tradičných kuchýň z rôznych krajín - spojiť sa dajú ingrediencie, recepty alebo techniky.

Jak sestavit valentýnské menu

Ako zostaviť valentínske menu

Štrnásty február je významný deň pre všetkých zasnených romantikov, oslavuje sa sviatok svätého Valentína. Podľa legendy kňaz Valentin v starovekom Ríme tajne sobášil zamilované páry, ktoré k sebe mali cestu skríženú osudom. Kňaz Valentin bol za svoje činy zatknutý a popravený. Jeho poprava sa odohrala práve v polovici februára, kedy sa deň svätého Valentína oslavuje. Romantickou tematikou sa môže inšpirovať kaviareň, reštaurácia aj hotel.

Sandwich

Sendvič nie je vždy len o mäse

Poslednou dobou sú veľkým trendom sendviče, ktoré sa stále častejšie objavujú aj na obedových menu a sú medzi hosťami obľúbené. Ďalším rýchlo rastúcim trendom sú bezmäsité pokrmy, ktoré v letných mesiacoch vyhľadáva čoraz viac stravníkov.