Nestlé Professional hírek újdonságok

Novinky

Nechajte sa inšpirovať novinkami zo sveta kulinárstva a kávy.
Prichazi jaro a s nim Velikonoce, jakymi recepty se muzete inspirovat

Prichádza jar a s ňou Veľká noc, akými receptami sa môžete inšpirovať?

Na prelome tohtoročného marca a apríla kresťania slávia obľúbenú Veľká noc. Sviatok zmŕtvychvstania Ježiša Krista sa dostáva do životov i neveriacich. Už tradične sú tieto sviatky aj symbolom príchodu jari, kvitnúcej zelene a konca zimných dní.

Banner Brambora v Kave

Keď káva nevonia, tak ako má

Stretli ste sa už pri mletí alebo pití kávy so zápachom, ktorý pripomínal surový zemiak? Či už ste „Potato Taste Defect“ zažili na vlastnej koži alebo ste o ňom iba počuli, poďme sa na túto problematiku pozrieť pozornejšie.

Chrest Zeleny

Špargľová sezóna je opäť tu

Špargľa bola nielen obľúbeným afrodiziakom starých Grékov a Rimanov, ale jej obľuba pretrvala dodnes. Začiatok špargľovej sezóny je v znamení veľkých očakávaní, a tak by vo vašej ponuke nemala chýbať. Viete, čím sa jednotlivé druhy líšia a ako ich pripraviť čo najlepšie? Máme pre vás pár tipov na jeho nákup, prípravu i skladovanie.

Cerne Kavarenske Zlato Kavova Sedlina

Čierne kaviarenské zlato: kávová usadenina

Napadlo vás, že zvyšky po pripravenej káve sa dajú efektívne a ekologicky využiť? Máme pre vás pár tipov ako ich zúžitkovať a prispieť k hladkému chodu vášho podniku.

Sezony V Gastronomii Nechte Rocni Obdobi Proniknout Do Vasich Podniku

Sezóny v gastronómii: nechajte ročné obdobie preniknúť do vašich podnikov

Striedanie ročných období by mala pocítiť aj kuchyňa! Štyri sezóny sú skvelou príležitosťou oživiť zabehnuté menu a vždy prinesú čerstvý vietor po mesiacoch stereotypu. Každá gastronomická sezóna má svoje silné suroviny, z ktorých je potrebné čerpať. Menu tiež ozvláštnia tradície a sviatky, ktoré sa oplatí sledovať. Výhodné to môže byť aj pre váš rozpočet. Ceny ingrediencií totiž počas roka značne kolíšu - príkladom je tekvica alebo špargľa. Vyťažiť môžete aj z ich lepšej kvality, čerstvosti a chuti.

Zivocisne Ingredience A Jejich Rostlinne Alternativy

Živočíšne ingrediencie a ich rastlinné alternatívy

Vegetariánské alterntívy mäsa sú blízke a známe chuti a štruktúre mäsa. Môžu obsahovať korenie alebo iné chute, ktoré simulujú chuť mäsa.

Kuřecí prso - recept

Jedno kurča = štyri recepty

Jedno kurča = štyri recepty

Světem přípravy kávy vás provází Jiří Čad

Online Coffee Academy

Naučte sa pod vedením profesionálneho baristy správne pripraviť espresso, perfektne našľahať mliečna mikropenu, nastaviť mlynček a dobre vyčistiť profi kávovar.

Coffee Academy: 2. díl – Od zrnka až k přístavu

Coffee Academy: 2. diel – Od zrnka až k prístavu

Poznáte pojem Kávový pás? Z tejto oblasti pochádza hlavní producenti kávy. Vďaka teplotám, úrodnej pôde a množstvo zrážok sa jedná o ideálny oblasť na pestovanie kávy.

Sul Nad Zlato A Nebo Ne

Soľ nad zlato! Alebo nie?

Štipka soli je niečo, bez čoho by sa mnohí šéfkuchári neobišli. Rozpustný kryštál, ktorý poznáme pod názvom „kuchynská soľ", sa v skutočnosti nazýva chlorid sodný - a sodík, prítomný v tejto zlúčenine, sa vyskytuje v mnohých potravinách a je zdrojom zdravotných ťažkostí. Ako mať pod kontrolou množstvo soli, ktoré konzumujeme? Všeobecné odporúčania znejú stravovať sa menej „vonku", ale ruku na srdce, pre veľa ľudí je to nereálna predstava. Miesto toho by sme mali hľadať riešenia, o ktoré zákazník naozaj stojí - možnosť dobre a zdravo sa najesť aj v reštauráciách a môcť si pritom vybrať z ponuky jedál s nízkym obsahom sodíka, ktoré poteší naše chuťové bunky a zdravie.

Coffee Academy 1 Dil Trocha Historie

Coffee Academy: 1. diel – Trocha histórie

Na svete sa za rok vypije priemerne štyristo miliard šálok kávy. Prvenstvo v tomto ohľade držia Fíni, ktorí spotrebujú okolo 11,4 kilogramov kávy na obyvateľa ročne. Môžu za to dlhé noci, ktoré na severe panujú? Nie nevyhnutne. Nielen vo Fínsku je káva fenomén, bez ktorého si dnes len ťažko dokážeme predstaviť život. Aké boli ale začiatky tohto populárneho nápoja?

Seversky Design S Tradici Figgjo

Severský design s tradíciou – FIGGJO

Rovnako ako je severská kuchyňa symbolom pre jednoduchosť a čerstvosť, tak aj nórsky výrobca porcelánu značky Figgjo vás nadche svojou variabilitou, čistým designom, funkčnosťou a k tomu vysoko kvalitným spracovaním.

Pro stažení

Nenašli ste čo hľadáte?