
- Novinky
- Coffee academy
Online Coffee Academy
Naučte sa pod vedením profesionálneho baristy správne pripraviť espresso, perfektne našľahať mliečna mikropenu, nastaviť mlynček a dobre vyčistiť profi kávovar.
Súčasná situácia možno zavrela dvere našich podnikov, no ponúkla nám príležitosť naučiť sa niečo nové!
Preto sme pre vás pripravili s našim baristom Jiřím Čadem krátke videa, ktoré vám pomôžu osviežiť si znalosti zo sveta kávy, osvetliť drobné nejasnosti a zaistiť si sebavedomý návrat do pracovného procesu.
Čo by nemalo chýbať vo výbave každého baristu, ako našľahať mliečnu mikropenu a čo je tajomstvom správne pripraveného espressa? To všetko vám prezradí Jirka Čad, odborník na všetko, čo je spojené s kávou a dlhoročný barista a školiteľ Nestlé Professional. Tešte se na 7 dielov Coffee Academy.
Vydrňte si rukávy a zapnite mlynčeky, naša Coffee Academy práve začína!
Coffee academy - 1. díl – Baristické vybavení
Barista bez pomôcok, to je ako cappuccino bez peny! Pri zariaďovaní vašej pracovnej plochy by ste nemali zabúdať na mlynček, váhy, profesionálny kávovar ale aj iné ďalšie pomôcky. V našich videách Jirka pracuje s profesionálnym espresso kávovarom Astoria Tanya SAE, mlynčekom Fiorenzato F64E a zrnkovou kávou Nescafé Espresso a Nescafé Superiore.
Coffee academy - 2. díl - Jak vytvořit recepturu pro espresso
Coffee academy - 3. díl - Práce s mlýnkem
Čerstvosť kávy je základom všetkých kávových nápojov. Preto vždy dbajte na množstvo kávy na mlynčeku a jeho pravidelnom čistení. Ako s mlynčekom pracovať, aby sa všetko zomlelo tak ako má vám prezradí Jirka Čad.
Coffee academy - 4. díl - Jak na espresso
Ukáž mi aké espresso robíš a ja ti poviem aký si barista. Správne pripravené espresso je vizitkou podniku a jeho chuť ovplyvňuje správne zvolená receptúra i šikovnosť baristu.
Coffee academy - 5. díl - Šlehání mléčné mikropěny
Pripraviť cappuccino podľa baristických štandardov môže byť pre veľa ľudí skutočnou nočnou morou. Pokiaľ budete sledovať náš postup na šľahanie mliečnej mikropeny, všetko hladko zvládnete.
Coffee academy - 6. díl - Čištění kávovaru
Čistý kávovar je alfou a omegou skvelej chuti kávy. Pokiaľ čistenie nebudete vykonávať počas zmeny, ale aj po nej, nemôžete sa spoliehať na bezchybnosť výsledného nápoja. Prejdite si s Jirkou návod na čistenie krok po kroku.
Coffee academy - Bonus - Kam na kávu?
Kvalitný podnik či kaviareň spozná skúsené oko na prvý pohľad. Čo nám o baristovi prezradí jeho mlynček alebo pracovná plocha? Pozrite si naše video a odhaľte chyby, ktoré by vám ako profesionálovi nemali nikdy utiecť.