Světem přípravy kávy vás provází Jiří Čad

Online Coffee Academy

Naučte sa pod vedením profesionálneho baristy správne pripraviť espresso, perfektne našľahať mliečna mikropenu, nastaviť mlynček a dobre vyčistiť profi kávovar.

Súčasná situácia možno zavrela dvere našich podnikov, no ponúkla nám príležitosť naučiť sa niečo nové!

Preto sme pre vás pripravili s našim baristom Jiřím Čadem krátke videa, ktoré vám pomôžu osviežiť si znalosti zo sveta kávy, osvetliť drobné nejasnosti a zaistiť si sebavedomý návrat do pracovného procesu.

Čo by nemalo chýbať vo výbave každého baristu, ako našľahať mliečnu mikropenu a čo je tajomstvom správne pripraveného espressa? To všetko vám prezradí Jirka Čad, odborník na všetko, čo je spojené s kávou a dlhoročný barista a školiteľ Nestlé Professional. Tešte se na 7 dielov Coffee Academy.

 

Vydrňte si rukávy a zapnite mlynčeky, naša Coffee Academy práve začína!

Coffee academy - 1. díl – Baristické vybavení

Coffee academy - 1. díl – Baristické vybavení

Barista bez pomôcok, to je ako cappuccino bez peny! Pri zariaďovaní vašej pracovnej plochy by ste nemali zabúdať na mlynček, váhy, profesionálny kávovar ale aj iné ďalšie pomôcky. V našich videách Jirka pracuje s profesionálnym espresso kávovarom Astoria Tanya SAE, mlynčekom Fiorenzato F64E a zrnkovou kávou Nescafé Espresso a Nescafé Superiore.

 

Coffee academy - 2. díl - Jak vytvořit recepturu pro espresso

Coffee academy - 2. díl - Jak vytvořit recepturu pro espresso

Coffee academy - 3. díl - Práce s mlýnkem

Coffee academy - 3. díl - Práce s mlýnkem

Čerstvosť kávy je základom všetkých kávových nápojov. Preto vždy dbajte na množstvo kávy na mlynčeku a jeho pravidelnom čistení. Ako s mlynčekom pracovať, aby sa všetko zomlelo tak ako má vám prezradí Jirka Čad.

Coffee academy - 4. díl - Jak na espresso

Coffee academy - 4. díl - Jak na espresso

Ukáž mi aké espresso robíš a ja ti poviem aký si barista. Správne pripravené espresso je vizitkou podniku a jeho chuť ovplyvňuje správne zvolená receptúra i šikovnosť baristu.

Coffee academy - 5. díl - Šlehání mléčné mikropěny

Coffee academy - 5. díl - Šlehání mléčné mikropěny

Pripraviť cappuccino podľa baristických štandardov môže byť pre veľa ľudí skutočnou nočnou morou. Pokiaľ budete sledovať náš postup na šľahanie mliečnej mikropeny, všetko hladko zvládnete.

Coffee academy - 6. díl - Čištění kávovaru

Coffee academy - 6. díl - Čištění kávovaru

Čistý kávovar je alfou a omegou skvelej chuti kávy. Pokiaľ čistenie nebudete vykonávať počas zmeny, ale aj po nej, nemôžete sa spoliehať na bezchybnosť výsledného nápoja. Prejdite si s Jirkou návod na čistenie krok po kroku.

Coffee academy - Bonus - Kam na kávu?

Coffee academy - Bonus - Kam na kávu?

Kvalitný podnik či kaviareň spozná skúsené oko na prvý pohľad. Čo nám o baristovi prezradí jeho mlynček alebo pracovná plocha? Pozrite si naše video a odhaľte chyby, ktoré by vám ako profesionálovi nemali nikdy utiecť.

Súvisiace články

JAK VYBRAT KÁVOVAR?

Ako vybrať kávovar

Vybrať ten správny kávovar pre svoju prevádzku sa môže javiť ako ťažký oriešok. Stačí sa však zamerať na niekoľko jednoduchých ukazovateľov a výber toho správneho bude hračka.

Kava Jako Pomocnik Pro Zvyseni

Káva ako pomocník pre zvýšenie tržieb

Viete, že káva Vám môže pomôcť zvýšiť zisk a prilákať nových zákazníkov? V našom článku sme pre Vás spísali pár užitočných tipov ako na to.

Coffee Corner

Kompletný kávový zážitok s Nescafé kútiky

Premýšľate nad tým ako dopriať svojim zákazníkom alebo zamestnancom prémiový kávový zážitok priamo vo Vašom podniku? Objavte kávové kútiky NESCAFÉ!