Dusené jahňacie kolienko
Pomaly dusené jahňacie kolienko, pyré zo špenátu, medvedí cesnak, omáčka z červeného vína
Ingrediencie
- 10 ks jahňacieho kolienka
- 200 ml rastlinného oleja
- 1000 g koreňovej zeleniny
- 100 g slaniny
- 200 g červenej cibule
- 700 ml červeného vína
- 80 ml CHEF hovädzieho koncentrátu
- 500 g listového špenátu
- 100 g masla
- 200 ml smotany 30%
- 300 g medvedieho cesnaku
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Jahňacie kolienka očistíme, osolíme a orestujeme na oleji. Vyberieme a do výpeku vložíme nakrájanú slaninu, ktorú orestujeme.
-
2Očistíme koreňovú zeleninu a cibuľu a nakrájame na kocky. Vložíme na orestovanú slaninu a pripravíme tmavý zeleninový základ.
-
3Pridáme BUITONI Rajčinový pretlak, zarestujeme a zalejeme vínom a CHEF koncentrátom. Pridáme jahňacie kolienka, podlejeme vodou dusíme do mäkka.
-
4Špenát umyjeme, orestujeme na masle a zjemníme smotanou. Rozmixujeme na jemné pyré.
-
5Medvedí cesnak umyjeme, blanšírujeme a zachladíme v ľadovej vode.
-
6Kolienka vyberieme zo základu, prepasírujeme zeleninu a podľa potreby zredukujeme.
-
7Medvedí cesnak krátko ohrejeme na masle a servírujeme s kolienkom, špenátovým pyré a omáčkou z červeného vína.