Dusené jahňacie kolienko

  • Brand
  • Čas prípravy
    180 min
  • Difficulty
    Ťažký
  • Number of servings
    10

Pomaly dusené jahňacie kolienko, pyré zo špenátu, medvedí cesnak, omáčka z červeného vína 

Ingrediencie
  • 10 ks jahňacieho kolienka
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 1000 g koreňovej zeleniny
  • 100 g slaniny
  • 200 g červenej cibule
  • 700 ml červeného vína
  • 80 ml CHEF hovädzieho koncentrátu
  • 500 g listového špenátu
  • 100 g masla
  • 200 ml smotany 30%
  • 300 g medvedieho cesnaku
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Jahňacie kolienka očistíme, osolíme a orestujeme na oleji. Vyberieme a do výpeku vložíme nakrájanú slaninu, ktorú orestujeme.
  • 2
    Očistíme koreňovú zeleninu a cibuľu a nakrájame na kocky. Vložíme na orestovanú slaninu a pripravíme tmavý zeleninový základ.
  • 3
    Pridáme BUITONI Rajčinový pretlak, zarestujeme a zalejeme vínom a CHEF koncentrátom. Pridáme jahňacie kolienka, podlejeme vodou dusíme do mäkka.
  • 4
    Špenát umyjeme, orestujeme na masle a zjemníme smotanou. Rozmixujeme na jemné pyré.
  • 5
    Medvedí cesnak umyjeme, blanšírujeme a zachladíme v ľadovej vode.
  • 6
    Kolienka vyberieme zo základu, prepasírujeme zeleninu a podľa potreby zredukujeme.
  • 7
    Medvedí cesnak krátko ohrejeme na masle a servírujeme s kolienkom, špenátovým pyré a omáčkou z červeného vína.