Jahňací chrbát, bylinková krusta, pyré z jarnej karotky a pečené zemiaky

  • Brand
  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Jahňací chrbát, bylinková krusta, pyré z jarnej karotky a pečené zemiaky

Akým iným receptom lepšie privítať jar, než jahňacím chrbtom s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným zemiakom? Rozvoňajte kuchyňu bylinkami a úžasným jahňacím mäsom.

Ingrediencie
Jahňací chrbát
  • 1700 g jahňacieho chrbta
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 10 g rozmarínu
  • 10 g cesnak
  • Soľ a čierne korenie
Bylinková krusta
  • 200 g toastového chleba
  • 150 g masla
  • 50 g petržlenovej vňate, tymianu a šalvie
  • 50 g parmezánu
Pyré z karotky
  • 2000 g jarnej karotky
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 800 ml smotany 30%
  • 100 g masla
  • Soľ a čierne korenie
Pečené zemiaky
  • 1000 g zemiakov
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 20 g tymianu
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Jahňací chrbát očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spolu s bylinkami, cesnakom a olejom do vákuovacieho vrecka.
  • 2
    Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 55° Celzia jednu hodinu.
  • 3
    Mäso vyberieme zo sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 4
    Toastový chlieb zbavíme kôrky a rozmrvíme.
  • 5
    Parmezán si nastrúhame na jemno, bylinky nasekáme na jemno.
  • 6
    Všetko vložíme do misky, pridáme mäkké maslo a smotanu. Dochutíme soľou a korením.
  • 7
    Krustu roztrieme na jahňací chrbát a necháme zapiecť.
  • 8
    Na oleji orestujeme karotku, podlejeme vodou a povaríme.
  • 9
    Vložíme do mixéra, a zalejeme smotanou a maslom.
  • 10
    Dochutíme zeleninovým koncentrátom.
  • 11
    Rozmixujeme v hladké pyré.
  • 12
    Zemiaky si ošúpeme a nakrájame. Uvaríme na pare do mäkka.
  • 13
    Na panvicu nalejeme olej a zemiaky spoločne s tymianom orestujeme.