Jahňací chrbát, bylinková krusta, pyré z jarnej karotky a pečené zemiaky
Jahňací chrbát, bylinková krusta, pyré z jarnej karotky a pečené zemiaky
Akým iným receptom lepšie privítať jar, než jahňacím chrbtom s bylinkovou krustou, karotkovým pyré a pečeným zemiakom? Rozvoňajte kuchyňu bylinkami a úžasným jahňacím mäsom.
Ingrediencie
Jahňací chrbát
- 1700 g jahňacieho chrbta
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 10 g rozmarínu
- 10 g cesnak
- Soľ a čierne korenie
Bylinková krusta
- 200 g toastového chleba
- 150 g masla
- 50 g petržlenovej vňate, tymianu a šalvie
- 50 g parmezánu
Pyré z karotky
- 2000 g jarnej karotky
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 800 ml smotany 30%
- 100 g masla
- Soľ a čierne korenie
Pečené zemiaky
- 1000 g zemiakov
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymianu
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Jahňací chrbát očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spolu s bylinkami, cesnakom a olejom do vákuovacieho vrecka.
-
2Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 55° Celzia jednu hodinu.
-
3Mäso vyberieme zo sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Toastový chlieb zbavíme kôrky a rozmrvíme.
-
5Parmezán si nastrúhame na jemno, bylinky nasekáme na jemno.
-
6Všetko vložíme do misky, pridáme mäkké maslo a smotanu. Dochutíme soľou a korením.
-
7Krustu roztrieme na jahňací chrbát a necháme zapiecť.
-
8Na oleji orestujeme karotku, podlejeme vodou a povaríme.
-
9Vložíme do mixéra, a zalejeme smotanou a maslom.
-
10Dochutíme zeleninovým koncentrátom.
-
11Rozmixujeme v hladké pyré.
-
12Zemiaky si ošúpeme a nakrájame. Uvaríme na pare do mäkka.
-
13Na panvicu nalejeme olej a zemiaky spoločne s tymianom orestujeme.