Veľkonočný jahňací chrbát, pyré z baklažánu a vínna omáčka

  • Brand
  • Čas prípravy
    130 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Veľkonočný jahňací chrbát, pyré z pečeného baklažánu, vínna omáčka a divoká brokolica
Ingrediencie
  • 1700 g jahňacieho chrbta
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 200 g masla
  • 20 g rozmarínu
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 250 g bielej žemle
  • 200 g divokej brokolice
  • 1000 g baklažánu
  • 20 g cesnaku
  • 20 g tymianu
  • 500 ml červeného vína
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Jahňací chrbát očistíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka spoločne s maslom a rozmarínom.
  • 2
    Pripravujeme v sous vide kúpeli na 58 °C približne 75 minút.
  • 3
    Z usušenej bielej žemle a petržlenovej vňati, pripravíme pomocou mlynčeka bylinkovú krustu.
  • 4
    Mäso orestujeme zo všetkých strán a obalíme v bylinkovej kruste.
  • 5
    Brokolicu si krátko povaríme a rýchlo ochladíme. Pred podávaním orestujeme.
  • 6
    Baklažán spoločne s cesnakom a tymianom si orestujeme a dusíme do mäkka.
  • 7
    Rozmixujeme spoločne s maslom na hladké pyré.
  • 8
    Orestujeme nasekaný cesnak, pridáme bylinky, zalejeme vínom a necháme vyvariť. Zalejeme vopred pripraveným CHEF Bratenjus.
  • 9
    Prevaríme, zredukujeme a zjemníme maslom.