Veľkonočný jahňací chrbát, pyré z baklažánu a vínna omáčka
Veľkonočný jahňací chrbát, pyré z pečeného baklažánu, vínna omáčka a divoká brokolica
Ingrediencie
- 1700 g jahňacieho chrbta
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 200 g masla
- 20 g rozmarínu
- 100 g petržlenovej vňate
- 250 g bielej žemle
- 200 g divokej brokolice
- 1000 g baklažánu
- 20 g cesnaku
- 20 g tymianu
- 500 ml červeného vína
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Jahňací chrbát očistíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka spoločne s maslom a rozmarínom.
-
2Pripravujeme v sous vide kúpeli na 58 °C približne 75 minút.
-
3Z usušenej bielej žemle a petržlenovej vňati, pripravíme pomocou mlynčeka bylinkovú krustu.
-
4Mäso orestujeme zo všetkých strán a obalíme v bylinkovej kruste.
-
5Brokolicu si krátko povaríme a rýchlo ochladíme. Pred podávaním orestujeme.
-
6Baklažán spoločne s cesnakom a tymianom si orestujeme a dusíme do mäkka.
-
7Rozmixujeme spoločne s maslom na hladké pyré.
-
8Orestujeme nasekaný cesnak, pridáme bylinky, zalejeme vínom a necháme vyvariť. Zalejeme vopred pripraveným CHEF Bratenjus.
-
9Prevaríme, zredukujeme a zjemníme maslom.