Chrbát z Daniela sous vide so šípkami a zázvorom

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Chrbát z Daniela sous vide, espuma zo šípkovej omáčky a tekvicové pyré so zázvorom

Kombinácia diviny a šípkovej omáčky nikdy nesklame. Miesto knedlí skúste tekvicové pyré ochutené zázvorom.

Ingrediencie
  • 1500 g chrbta z Daniela
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 20 g rozmarínu
  • Borievka
  • 300 g mrkvy
  • 300 g zeleru
  • 300 g petržlenu
  • 400 g šípkového džemu
  • 1500 g tekvice
  • 100 g zázvoru
  • 500 g červenej repy
  • 100 g masla
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Chrbát z Daniela očistíme a okoreníme borievkou a rozmarínom. Vložíme do vákuovacieho vrecka a vákuovo zabalíme.
  • 2
    Vrecko vložíme do sous vide kúpeľa o teplote 55° Celsia na 2 hodiny.
  • 3
    Chrbát vyberieme z vrecka, osušíme a na THOMY Combiflex orestujeme.
  • 4
    Na druhej panvici s THOMY Combiflex orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a zalejeme vodou.
  • 5
    Zeleninu dusíme do mäkka, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátom hovädzím a všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Vložíme do šľahačkovej fľaše a pomocou 2 bombičiek vytvoríme espumu.
  • 6
    Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Orestujeme, pridáme zázvor a podlejeme vodou.
  • 7
    Varíme do mäkka, rozmixujeme na hladké pyré a na záver zjemníme maslom.
  • 8
    Repu uvaríme do mäkka a potom orestujeme na THOMY Combiflexu.
  • 9
    Chrbát z Daniela nafiletujeme a podávame s espumou zo šípkovej omáčky, orestovanou repou a tekvicovým pyré.

Tip: Mäso môžeme použiť aj diviačie, srnčie či jelenie.