Chrbát z Daniela sous vide so šípkami a zázvorom
Chrbát z Daniela sous vide, espuma zo šípkovej omáčky a tekvicové pyré so zázvorom
Kombinácia diviny a šípkovej omáčky nikdy nesklame. Miesto knedlí skúste tekvicové pyré ochutené zázvorom.
Ingrediencie
- 1500 g chrbta z Daniela
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g rozmarínu
- Borievka
- 300 g mrkvy
- 300 g zeleru
- 300 g petržlenu
- 400 g šípkového džemu
- 1500 g tekvice
- 100 g zázvoru
- 500 g červenej repy
- 100 g masla
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Chrbát z Daniela očistíme a okoreníme borievkou a rozmarínom. Vložíme do vákuovacieho vrecka a vákuovo zabalíme.
-
2Vrecko vložíme do sous vide kúpeľa o teplote 55° Celsia na 2 hodiny.
-
3Chrbát vyberieme z vrecka, osušíme a na THOMY Combiflex orestujeme.
-
4Na druhej panvici s THOMY Combiflex orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme šípkový džem a zalejeme vodou.
-
5Zeleninu dusíme do mäkka, dochutíme CHEF Tekutým koncentrátom hovädzím a všetko spolu rozmixujeme na hladkú omáčku. Vložíme do šľahačkovej fľaše a pomocou 2 bombičiek vytvoríme espumu.
-
6Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Orestujeme, pridáme zázvor a podlejeme vodou.
-
7Varíme do mäkka, rozmixujeme na hladké pyré a na záver zjemníme maslom.
-
8Repu uvaríme do mäkka a potom orestujeme na THOMY Combiflexu.
-
9Chrbát z Daniela nafiletujeme a podávame s espumou zo šípkovej omáčky, orestovanou repou a tekvicovým pyré.
Tip: Mäso môžeme použiť aj diviačie, srnčie či jelenie.