Jarné velouté, údená zeleninová terina

  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Jarné velouté, údená zeleninová terina, olej z petržlenu

Netradičný sezónny recept na hydinovú polievku, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte kombináciu vývaru s olejom z petržlenu.

Ingrediencie
  • 1500 g kosti z kurčaťa
  • 150 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • 10 g muškátového kvetu
  • 10 g divokého korenia
  • 250 g mrkvy
  • 250 g zeleru
  • 250 g petržlenu
  • 5 ks vajec
  • 500 ml smotany 30%
  • 200 g petržlenovej vňate
  • 200 ml repkového oleja
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Koreňovú zeleninu si očistíme a nakrájame.
  • 2
    Uvaríme do mäkka.
  • 3
    Zeleninu si vložíme do ráfikov, zalejeme zmesou rozšľahaných vajec, smotany a MAGGI zo záhradky Slepačieho vývaru.
  • 4
    Pečieme na 130° Celzia približne 45 minút.
  • 5
    Z kuracích kostí spoločne s odrezkami z koreňovej zeleniny a korenia pripravíme vývar.
  • 6
    Pripravíme si zápražku z masla a múky, zalejeme vývarom a prevaríme.
  • 7
    Dochutíme muškátovým kvetom a zjemníme smotanou.
  • 8
    Podávame s terinou a nasekanou petržlenovou vňaťou.