Jarné velouté, údená zeleninová terina
Jarné velouté, údená zeleninová terina, olej z petržlenu
Netradičný sezónny recept na hydinovú polievku, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte kombináciu vývaru s olejom z petržlenu.
Ingrediencie
- 1500 g kosti z kurčaťa
- 150 g masla
- 200 g hladkej múky
- 10 g muškátového kvetu
- 10 g divokého korenia
- 250 g mrkvy
- 250 g zeleru
- 250 g petržlenu
- 5 ks vajec
- 500 ml smotany 30%
- 200 g petržlenovej vňate
- 200 ml repkového oleja
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Koreňovú zeleninu si očistíme a nakrájame.
-
2Uvaríme do mäkka.
-
3Zeleninu si vložíme do ráfikov, zalejeme zmesou rozšľahaných vajec, smotany a MAGGI zo záhradky Slepačieho vývaru.
-
4Pečieme na 130° Celzia približne 45 minút.
-
5Z kuracích kostí spoločne s odrezkami z koreňovej zeleniny a korenia pripravíme vývar.
-
6Pripravíme si zápražku z masla a múky, zalejeme vývarom a prevaríme.
-
7Dochutíme muškátovým kvetom a zjemníme smotanou.
-
8Podávame s terinou a nasekanou petržlenovou vňaťou.