Zaatar GARDEN GOURMET® Sensational™ burger s grilovaným korením a tahini
Zaatar Garden Gourmet® Sensational ™ Burger s grilovaným korením, chrumkavým horkým šalátom a omáčkou tahini
Neviete, čo presne si predstaviť pod názvom tohto receptu? Zaatar je libanonská zmes korenia a jeho obsah sa v Libanone líši od rodiny k rodine a od regiónu k regiónu. Základom je vždy tymian. Náš zelený zaatar je vyrobený z tymianu, praženého sezamu, rasce a soli.
Zaatar je možné použiť na okorenenie mäsa, rýb a zeleniny, ale tiež napríklad ako posyp na šalát, alebo na raňajkové vajcia. Hovorí sa, že zaatar pomáha udržiavať fyzické a duševné zdravie. Tak len smelo do varenia!
Ingrediencie
- 500 g miešaného horkého šalátu (endive, radicchio, rukola)
- 50 g petržlenovej vňate
- 500 g grilovanej červenej papriky
- 2-3 lyžice rastlinného oleja
- Čierne korenie
- 4-5 lyžíc CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 10 ks burgerových žemlí
Zaatar
- 100 g sezamu
- 100 g tymianu
- 10 g mletej rasce
- 5 až 10 g soli
Základná tahini omáčka
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 ml tahini
- 250 ml citrónovej šťavy
- 250 ml vody
- 1 lyžička soli
Príprava
-
1Umyte šalát. Nasekajte petržlenovú vňať.
-
2Papriky nakrájajte na kúsky 3x3 cm a zmiešajte ich so šalátom a petržlenovou vňaťou do šalátu.
-
3Sezam restujte na suchej panvici, kým nie je zlatistý.
-
4Čerstvý tymian nasekajte veľmi jemne a zmiešajte so sezamom, rascou a soľou.
-
5Nastrúhajte cesnak na jemnej strane strúhadla a premiešajte s tahini, citrónovou šťavou, vodou a dochuťte soľou.
-
6Žemle osmažte na rozpálenej panvici na oleji približne 2 minút z každej strany. Posypte čiernym korením a potrite CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým.
-
7Z panvice zložte žemle a posypte ich množstvom Zaataru.
-
8GARDEN GOURMET® Sensational ™ burgery osmažte na rozpálenej panvici na oleji približne 4-5 minút z každej strany.
-
9Hamburgery zaatar podávajte so šalátom a omáčkou tahini.
- Skúste vyskúšať Zaatar s rôznymi bylinkami a korením, ako je údená paprika a citrónový tymian a mletý koriander.
- Burger žemle nahraďte plochým chlebom.