GARDEN GOURMET® Vegánske mleté ​​s bielym tahini a čerstvými bylinkami

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Recept vás vtiahne do tajov Stredného východu. Tahini je vyrobené z pražených sezamových semien, ktoré boli rozomleté na hustú pastu, ako napríklad arašidové maslo. Chuť je mierne horká a orechová s intenzívnou dochuťou sezamu. Tahini je obľúbenou ingredienciou na Strednom východe v slanej i sladkej kuchyni. Je to napríklad dôležitá zložka humusového receptu. Tahini môžete tiež použiť priamo z plechovky ako dip k surovej zelenine alebo ako nátierku na pečenom chlebe.
Ingrediencie
  • 100 g petržlenovej vňate
  • 80 g mäty
  • 3 g čierneho mletého korenia
  • 3 g mletej škorice
  • 3 g mletej rasce
  • 50 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Tahini
  • 400 g čerstvého tahini
  • 800 g studenej vody
  • 10 g soli
  • 1 ks citróna
Obloha
  • Chlieb
  • Petržlenová vňať
  • Mäta
  • Citróny
Príprava
  • 1
    Nasekajte petržlenovú vňať a mätu nahrubo a premiešajte s GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým.
  • 2
    Zmiešajte všetky koreniny s CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým a s GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým.
  • 3
    Zmiešajte tahini, vodu, citrónovú šťavu a dochuťte soľou. Všetko to spolu dobre premiešajte.
  • 4
    Vložte GARDEN GOURMET® Vegánske mleté ​​do 10 zapekacích misiek a pridajte omáčku tahini.
  • 5
    Pečte v rúre pri 180° C približne 8-10 minút, ak používate malé misy, alebo ak používate veľkú formu pečte 12-15 minút, kým tahini získa zlatú farbu.
  • 6
    Podávame s chlebom, petržlenovou vňaťou, mätou a kúskami citróna.
  • GARDEN GOURMET® Vegánske mleté ​​možno použiť na libanonskej zeleninové lasagne.
  • Podávame s nakladanou paprikou a aromatickým bylinkovým šalátom.