Kofta s cícerom a paradajkovou omáčkou
Recept na vegánsku verziu libanonskej špeciality - koftu.
Ingrediencie
- 600 g okrúhlice
- 2 - 3 lyžičky soli
- 50 ml citrónovej šťavy
- 150 g cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 25 g čerstvého tymianu
- 100 ml olivového oleja
- 1 000 ml MAGGI Tomatového základu
- 2 lyžičky cukru
- 2-4 lyžice harissy
- 4 lyžice CHEF Tekutého koncentrátu hubového
- Soľ
- 800 g vareného cíceru
- 200 g zelených olív bez kôstok
- Koriander
- Chlieb
Príprava
-
1Okrúhlicu očistite a nakrájajte ako hranolky. Zmiešajte so soľou a citrónovou šťavou a nechajte ich marinovať 30 minút.
-
2Nakrájajte cibuľu, cesnak a tymian najemno.
-
3Okrúhlicu, cibuľu a cesnak podusíme cca 5-10 minút v hrnci s olejom a tymianom.
-
4Pridajte MAGGI® Tomatový základ a nechajte variť ďalších 10-15 minút.
-
5Pridajte cukor, harissu a CHEF Tekutý koncentrát hubový a nechajte variť asi 30 minút, kým nedosiahne požadovanú textúru.
-
6Pridajte cícer, olivy a GARDEN GOURMET® Vegánske guľôčky a nechajte 10 minút variť.
-
7Guľôčky podávajte v malých miskách s chlebom a koriandrom.
- Namiesto harrisy možno použiť všetky rôzne druhy chilli pasty.
- Nahraďte olivy ďatľami alebo inými druhmi sušeného ovocia.