GARDEN GOURMET® guľôčky v paradajkové polievce
.
Ingrediencie
- 20 ml Slnečnicový olej
- 2 g WIBERG Sezam čierny celý
Paradajkový krém
- 0,2 dl Olivový olej
- 100 g Šalotka
- 20 g Cesnak plátky
- 1500 g Maggi drvené rajčiny
- 150 g Paradajka
- 20 g Bazalkové lístky
- 80 g Čerstvo strúhaný parmezán
- 15 g Soľ
- 5 g Mleté farebné korenie
Príprava
-
1Na panvičke si zohrejeme olej, pridáme čierny sezam a Garden Gourmet guľôčky. Za stáleho miešania opekáme zo všetkých strán aby sa nám aj sezam nalepil na guľôčky.
-
2V hrnčeku si zohrejeme olej, pridáme na jemno nasekanú šalotku, cesnak a na miernom ohni opečieme, aby sa nám uvoľnila aróma.
-
3Pridáme na kocky nakrájané paradajky, drvené rajčiny, premiešame, mierne podlejeme vodou, pridáme lístky bazalky a necháme podusiť.
-
4Ak sa nám objem mierne zredukuje ponorným mixérom vymixujeme na jemný krém, dochutíme soľou a korením.
-
5Pri servírovaní dekorujeme plátkami parmezánu a lístkom bazalky.