GARDEN GOURMET® guľôčky v paradajkové polievce

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
.
Ingrediencie
  • 20 ml Slnečnicový olej
  • 2 g WIBERG Sezam čierny celý
Paradajkový krém
  • 0,2 dl Olivový olej
  • 100 g Šalotka
  • 20 g Cesnak plátky
  • 1500 g Maggi drvené rajčiny
  • 150 g Paradajka
  • 20 g Bazalkové lístky
  • 80 g Čerstvo strúhaný parmezán
  • 15 g Soľ
  • 5 g Mleté farebné korenie
Príprava
  • 1
    Na panvičke si zohrejeme olej, pridáme čierny sezam a Garden Gourmet guľôčky. Za stáleho miešania opekáme zo všetkých strán aby sa nám aj sezam nalepil na guľôčky.
  • 2
    V hrnčeku si zohrejeme olej, pridáme na jemno nasekanú šalotku, cesnak a na miernom ohni opečieme, aby sa nám uvoľnila aróma.
  • 3
    Pridáme na kocky nakrájané paradajky, drvené rajčiny, premiešame, mierne podlejeme vodou, pridáme lístky bazalky a necháme podusiť.
  • 4
    Ak sa nám objem mierne zredukuje ponorným mixérom vymixujeme na jemný krém, dochutíme soľou a korením.
  • 5
    Pri servírovaní dekorujeme plátkami parmezánu a lístkom bazalky.