Rezancová polievka s GARDEN GOURMAT® Vegánskymi rezančekmi
Recept na rezancovú polievku kombinuje úžasnú chuť škorice a zázvoru. Jedná sa o obľúbené thajské jedlo, ktoré možno konzumovať kedykoľvek počas roka aj dňa.
Ingrediencie
- 1 ks daikon reďkovky
- 150 g cibule
- 100-120 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 3 l vody
- 4 ks badyánu
- 3 ks škorice v celku
- Mletý koriander alebo koriandrové semienka
- 100 ml sójovej omáčky s nízkym obsahom soli
- 3 lyžice cukru
- 400-500 g sklenených rezancov
- 200 g klíčkov
- 250 g baby bok choy alebo špenátu
Obloha
- 4 ks jarnej cibuľky
- 150 ml ryžového ocotu
- Chilli prášok
Príprava
-
1Olúpte daikon a cibuľu, nakrájajte všetko na menšie kúsky.
-
2Pridajte všetky prísady do polievky. Priveďte ju do varu a varte približne 15 minút.
-
3Uvarte rezance podľa pokynov na obale a udržujte ich v teple.
-
4Na posledných 5 minút pridajte do polievky GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky.
-
5Pripravte desať malých misiek na polievku, vložte do nich rezance, klíčky a bok choy (špenát).
-
6Nalejte do misiek polievku, pridajte daikon reďkovku a cibuľu.
-
7Podávajte s nakrájanou jarnou cibuľkou, ryžovým octom a chilli práškom.
- Namiesto rezancov je možné jedlo podávať aj s ryžou, cestovinami alebo zeleninovými špagetmi.
- Ochuťte polievku chilli pastou a čerstvými thajskými bylinkami.