Hariri polievka s vegánskymi guľôčkami a šafranom
Hariri polievka s Garden Gourmet® vegánskymi guľôčkami, šafranom a aromatickým korením
Tento recept vás naučí, ako pripraviť marockú Hariri polievku na vegánsky spôsob. Táto polievka je veľmi sýta a podáva sa preto obzvlášť počas ramadánu. Ponúka sa aj v mnohých marockých reštauráciách, pretože je to veľmi obľúbená polievka.
Ingrediencie
- 4 ks cibule
- 1 ks stopkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 1 polievková lyžica kurkumy
- 1 polievková lyžica škorice
- 1 polievková lyžica mletého zázvoru
- 0,5 lyžičky mletého muškátového orieška
- 20 ks šafranových lístkov
- 1 l MAGGI Tomatového základu
- 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 400 g žltej šošovice
- 600 g vareného cíceru
- Soľ a čierne korenie
Obloha
- 50 g koriandra
- 5 ks marockého chleba
- 150 g sladkých datlí
Príprava
-
1Olúpeme a na kocky nakrájame cibuľu, zeler a cesnak.
-
2Cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme korenie a šafran.
-
3Pridáme MAGGI Tomatový základ, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a šošovicu.
-
4Za stáleho miešania varíme pokiaľ sa šošovica neuvarí (cca 20 minút).
-
5Pridáme cícer, GARDEN GOURMET® Vegánske guľôčky a varíme ďalších 10 minút. Dochutíme soľou a korením.
-
6Podávame s marockým chlebom, sladkými datľami a posypeme nahrubo nasekaným koriandrom.