Hariri polievka s vegánskymi guľôčkami a šafranom

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Hariri polievka s Garden Gourmet® vegánskymi guľôčkami, šafranom a aromatickým korením

Tento recept vás naučí, ako pripraviť marockú Hariri polievku na vegánsky spôsob. Táto polievka je veľmi sýta a podáva sa preto obzvlášť počas ramadánu. Ponúka sa aj v mnohých marockých reštauráciách, pretože je to veľmi obľúbená polievka.

Ingrediencie
  • 4 ks cibule
  • 1 ks stopkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 polievková lyžica kurkumy
  • 1 polievková lyžica škorice
  • 1 polievková lyžica mletého zázvoru
  • 0,5 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 20 ks šafranových lístkov
  • 1 l MAGGI Tomatového základu
  • 60 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 400 g žltej šošovice
  • 600 g vareného cíceru
  • Soľ a čierne korenie
Obloha
  • 50 g koriandra
  • 5 ks marockého chleba
  • 150 g sladkých datlí
Príprava
  • 1
    Olúpeme a na kocky nakrájame cibuľu, zeler a cesnak.
  • 2
    Cibuľu orestujeme na olivovom oleji. Pridáme korenie a šafran.
  • 3
    Pridáme MAGGI Tomatový základ, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a šošovicu.
  • 4
    Za stáleho miešania varíme pokiaľ sa šošovica neuvarí (cca 20 minút).
  • 5
    Pridáme cícer, GARDEN GOURMET® Vegánske guľôčky a varíme ďalších 10 minút. Dochutíme soľou a korením.
  • 6
    Podávame s marockým chlebom, sladkými datľami a posypeme nahrubo nasekaným koriandrom.