Vajcia Benedikt s marinovaným lososom

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Brioška, marinovaný losos, 63° vajce, espuma z holandskej omáčky, listy špenátu

Ideálny recept na raňajky, ktorý zasýti a dodá telu potrebné bielkoviny.

Ingrediencie
  • 10 ks briošiek
  • 1000 g lososa
  • 50 g kôpru
  • 300 g cukru
  • 300 g soli
  • 10 ks vajec
  • 120 g listového špenátu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Briošky nakrájame a na panvici nasucho toustujeme.
  • 2
    Premiešame soľ s cukrom a zasypeme pripraveného lososa. Necháme marinovať 24 hodín v chlade.
  • 3
    Lososa si očistíme a opláchneme studenou vodou. Následne lososa obalíme v nasekanom kôpre a nakrájame na plátky.
  • 4
    Vajcia vložíme do sous-vide kúpeľa na 63° C a varíme 60 minút.
  • 5
    THOMY Holandskú omáčku Gourmet Premium prehrejeme, nalejeme do šľahačkovej fľaše a pomocou bombičiek vytvoríme espumu.
  • 6
    Listy špenátu orestujeme na THOMY Combiflexu a dochutíme čiernym korením a soľou.
  • 7
    Na briošku vložíme špenát, pridáme plátky marinovaného lososa, vyklepnuté vajíčko a na záver nastriekame espumu.