Vajcia Benedikt s marinovaným lososom
Brioška, marinovaný losos, 63° vajce, espuma z holandskej omáčky, listy špenátu
Ideálny recept na raňajky, ktorý zasýti a dodá telu potrebné bielkoviny.
Ingrediencie
- 10 ks briošiek
- 1000 g lososa
- 50 g kôpru
- 300 g cukru
- 300 g soli
- 10 ks vajec
- 120 g listového špenátu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Briošky nakrájame a na panvici nasucho toustujeme.
-
2Premiešame soľ s cukrom a zasypeme pripraveného lososa. Necháme marinovať 24 hodín v chlade.
-
3Lososa si očistíme a opláchneme studenou vodou. Následne lososa obalíme v nasekanom kôpre a nakrájame na plátky.
-
4Vajcia vložíme do sous-vide kúpeľa na 63° C a varíme 60 minút.
-
5THOMY Holandskú omáčku Gourmet Premium prehrejeme, nalejeme do šľahačkovej fľaše a pomocou bombičiek vytvoríme espumu.
-
6Listy špenátu orestujeme na THOMY Combiflexu a dochutíme čiernym korením a soľou.
-
7Na briošku vložíme špenát, pridáme plátky marinovaného lososa, vyklepnuté vajíčko a na záver nastriekame espumu.