Veganuary 2021

Je Váš podnik pripravený využiť potenciál vegánskeho januára naplno?

Január je mesiac, kedy nešetríme predsavzatiami. Po bohatých vianočných a novoročných hostinách nejeden gurmán rieši zvýšenú váhu alebo zdravotné problémy. Január je tiež ten najlepší čas na zmenu stravovacích návykov. Ako doma, tak aj v reštaurácii. Hlavným lákadlom vašej úspešnej ponuky sa tak stane jedálny lístok s výberom vegánskych a vegetariánskych jedál. „Veganuary“, január bez živočíšnych produktov, je trend silnejúci každým rokom. Tento rok ho podporí kampaň Veggie Challenge , ktorú pripravil ProVeg v spolupráci s Garden Gourmet.  

Svet stravovania sa mení. Využite šancu!

Všetky prieskumy stravovacích návykov ukazujú jasný trend v ochote zmeniť jedálniček. Či už kvôli zdraviu, ochrane životného prostredia alebo z dôvodu záujmu o podmienky chovu zvierat vo veľkochovoch. Počet ľudí, ktorí vymenili mäsové produkty za ich obdobu vyrobenú z rastlinných surovín, významne rastie. Podľa nedávneho prieskumu spoločnosti FMCG Gurus pre ProVeg Česko sa celoročne flexitariánsky stravuje 25% populácie! Január tieto trendy vždy výrazne prekročí. Pre celý segment HoReCa je to príležitosť, ako navýšiť tržby, ktoré počas doby covid-u výrazne chýbali. Je to aj šanca, ako osloviť a prilákať novú skupinu hostí, ktorí už zostanú stálymi návštevníkmi. Viete, koľko reštaurácií vo vašom meste ponúka naozaj lákavé vegánske alebo aspoň vegetariánske menu? Poznáme odpoveď – málo, niekde dokonca žiadna.

Buďte to vy!

Využite túto príležitosť a ponúknite svojim hosťom to, čo očakávajú – skvelú chuť a zážitok. Keď 27 % opýtaných ľudí v prieskume odpovedalo, že chce vyskúšať rastlinnú alternatívu mäsa, 42 % z nich dodalo, že im hlavne musia chutiť rovnako alebo lepšie ako mäso1. . To sa dá ľahko dosiahnuť s pomocou radu produktov Garden Gourmet. Vás ako šéfkuchára, majiteľa alebo prevádzkovateľa gastro prevádzky bude zaujímať aj ďalší fakt. Reč bola o 1 134 000 potenciálnych hostí vašej reštaurácie1. . Pozvite ich k vám. 

Nestlé Professional poradí, ako na veggie menu

V prvom rade vám bohaté vegánske portfólio produktov Garden Gourmet umožní okamžité spestrenie ponuky. Značka Garden Gourmet bola označená ako najdôveryhodnejšia značka v kategórii vegetariánskych a vegánskych potravín. Je lídrom trhu nielen preto, že sa vyrába v ČR. Dôvodom sú kvalitné suroviny a spracovanie, autentická chuť a zaujímavý sortiment. 

Bohate portfolio produktu

Vďaka širokej ponuke rastlinných alternatív môžete ľahko nahradiť mäso v receptoch, ktoré sú vám aj vašim zákazníkom dobre známe. Vaši hostia si tak ľahko predstavia, čo môžu od jedla očakávať a budú ho chcieť ochutnať.


Inšpirácie na zaujímavé vegánske recepty sú k dispozícii tu:

Garden Gourmet veganske recepty

Dajte vedieť, že ponúkate vegánske jedlá a my vás podporíme!

Označte svoju prevádzku tak, aby bolo na prvý pohľad jasné, že u vás zákazník nájde vegánske jedlá. Informujte o Veggie Challenge. Hosť, ktorý je flexitarián alebo vegán, si vás zapamätá a bude sa vracať do „svojej“ reštaurácie. O Veggie Challenge informujte aj na svojom webe alebo sociálnych sieťach. To vám naviac umožní prezentovať jednotlivé jedlá na fotografiách, a zákazníkov tak naozaj nalákať.  

Zaregistrujte se TU a získajte podporu pre svoju prevádzku.

Svoje rastlinné jedlá propagujte!

Pred tám ako ponúknete jedlo, doprajte hosťom informačné predjedlo. Položku v jedálnom lístku označte ako rastlinnú. Je to vhodnejšie ako ju dávať do samostatnej kategórie vegánskych či bezmäsitých jedál. Pokiaľ totiž zaradíte jedlo do samostatnej sekcie, vylúčite ho z výberu mnohých hostí. Tí ho potom môžu považovať za pokrm určený výhradne pre vegánov a vegetariánov. K atraktivite pomôže fotografie a lákavé pomenovanie, ktoré neoznačuje bezmäsitý pôvod, ale zdôrazní vlastnosti daného jedla. Viac tipov o tom, ako úspešne predať rastlinný pokrm, nájdete tu

Gastronomické zariadenia všetkých druhov sú pomerne dlho vystavené záťažovej skúške, ktorú si nikto z predtým nedokázal predstaviť. Rovnako tak ako fakt, že burger alebo klobása môžu byť vyrobené z rastlín. Jeden rozdiel tu ale je – epidémia skončí, zatiaľ čo trend vegánstva má budúcnosť. Buďte jej súčasťou a zapojte sa do vegánskeho januára Veganuary a Garden Gourmet.



Tím Nesté Professional

1. Nielsen. 2. Rohlik.cz, v ponuke 220 položiek chladených rastlinných alternatív

Súvisiace články

Sensational burger - Garden Gourmet

Kto sú zákazníci, preferujúci bezmäsité pokrmy

Vegán alebo vegetarián? Zistite viac o zákazníkoch novej generácie.

Jak Uspesne Zaradit Rostlinne Jidlo Do Vaseho Menu Sest Kroku K Uspechu

Rastlinné jedlo do vášho menu

Zákazníci vo vašom okolí už určite alternatívy mäsa vyhľadávajú, musíte im dať vedieť, že ich ponúkate. K prilákaniu pozornosti k novej ponuke zvážte špeciálne označenie reštaurácie a/alebo využitie sociálnych médií...

Zivocisne Ingredience A Jejich Rostlinne Alternativy

Rastlinné alternatívy k živočíšnym

Vegetariánské alterntívy mäsa sú blízke a známe chuti a štruktúre mäsa. Môžu obsahovať korenie alebo iné chute, ktoré simulujú chuť mäsa.

Zivotni Prostredi

Produkcia potravín a životné prostredie

Odborníci odhadujú, že do roku 2050 vzrastie populácia o 20% a pre uspokojenie jej stravovacích potrieb by musela potravinová produkcia stúpnuť o 70%.

Spotreba vody, energie či produkcia znečistenia bude stúpať ... riešením môže byť rastlinná strava.