Kanadský losos s hubovou krustou, treskou, mušľami sv.Jakuba, hráškovým pyré a jarnou zeleninou

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Ťažký
  • Number of servings
    10

Tento pokrm vám zaručene roztancuje chuťové poháriky. Kombináciu obľúbeného lososa, tresky a mušlí doplnených raviolou, hubami a hráškovým pyré si zamilujú aj najnáročnejší gurmáni.

Ingrediencie
  • 1000 g filetov z lososa
  • 1000 g filetov z tresky
  • 10 ks mušlí sv. Jakuba
  • 200 g čierneho ražného chleba
  • 20 g sušených smržov(Smrha)
  • 1 l olivového oleja
  • 15 g morskej soli
  • 3 g farebného korenia
  • 200 g masla
  • 0,5 l bieleho vína
  • 400 g mrkvy a zeleru
  • 200 ml THOMY Combiflex
  • 1000 g mrazeného hrášku
  • 100 g lesného medu
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g žĺtkov
  • 10 g čerstvého kôpru
  • 1 g údenej soli
  • 10 ks mini karotky
  • 200 g Baby špargle
  • 500 ml smotany 33%
Príprava
  • 1
    Lososa nakrájame na porcie, osolíme a vložíme na 62 stupňov fritovať do oleja na 20 minút.
  • 2
    Tmavý chlieb si rozmrvíme spolu s časťou húb a maslom. Rozotrieme na lososa a krátko gratinujeme.
  • 3
    Biele víno s koreňovou zeleninou privedieme k varu, vložíme cedidlo a na pare s pokrievkou varíme tresku cca 5 minut.
  • 4
    Mušle si očistíme, krátko orestujeme na oleji z oboch strán.
  • 5
    Hrášok si orestujeme, zalejeme vodou a krátko povaríme, v mixéri spolu s medom a maslom vymixujeme na hladké pyré.
  • 6
    Pripravíme si cesto na ravioly, naplníme nakrájanými odezkami rýb, dochutíme údenou soľou a nasekaným kôprom.
  • 7
    Zeleninu si blanšírujeme a orestujeme na oleji.
  • 8
    Huby si povaríme so smotanou, rozmixujeme a pridáme do holandskej omáčky. Dochutíme medom a pomocou 2 bombičiek vytvoríme espumu.