Kanadský losos s hubovou krustou, treskou, mušľami sv.Jakuba, hráškovým pyré a jarnou zeleninou
Tento pokrm vám zaručene roztancuje chuťové poháriky. Kombináciu obľúbeného lososa, tresky a mušlí doplnených raviolou, hubami a hráškovým pyré si zamilujú aj najnáročnejší gurmáni.
Ingrediencie
- 1000 g filetov z lososa
- 1000 g filetov z tresky
- 10 ks mušlí sv. Jakuba
- 200 g čierneho ražného chleba
- 20 g sušených smržov(Smrha)
- 1 l olivového oleja
- 15 g morskej soli
- 3 g farebného korenia
- 200 g masla
- 0,5 l bieleho vína
- 400 g mrkvy a zeleru
- 200 ml THOMY Combiflex
- 1000 g mrazeného hrášku
- 100 g lesného medu
- 200 g hladkej múky
- 50 g žĺtkov
- 10 g čerstvého kôpru
- 1 g údenej soli
- 10 ks mini karotky
- 200 g Baby špargle
- 500 ml smotany 33%
Príprava
-
1Lososa nakrájame na porcie, osolíme a vložíme na 62 stupňov fritovať do oleja na 20 minút.
-
2Tmavý chlieb si rozmrvíme spolu s časťou húb a maslom. Rozotrieme na lososa a krátko gratinujeme.
-
3Biele víno s koreňovou zeleninou privedieme k varu, vložíme cedidlo a na pare s pokrievkou varíme tresku cca 5 minut.
-
4Mušle si očistíme, krátko orestujeme na oleji z oboch strán.
-
5Hrášok si orestujeme, zalejeme vodou a krátko povaríme, v mixéri spolu s medom a maslom vymixujeme na hladké pyré.
-
6Pripravíme si cesto na ravioly, naplníme nakrájanými odezkami rýb, dochutíme údenou soľou a nasekaným kôprom.
-
7Zeleninu si blanšírujeme a orestujeme na oleji.
-
8Huby si povaríme so smotanou, rozmixujeme a pridáme do holandskej omáčky. Dochutíme medom a pomocou 2 bombičiek vytvoríme espumu.