BBQ kuracie stehienka a avokádový dip
BBQ kuracie stehienka, dip z avokáda, modrého syra a orechov, chilli a manga
Obľúbené kuracie stehienka potešia zákazníkov, keď im dáte na výber z viacerých dipov.
Ingrediencie
BBQ kuracie stehienka (krídla):
- 2000 g kuracie stehienka alebo krídelká
- 300 ml lesného medu
- 100 ml THOMY Kečupu
- 100ml THOMY Americkej horčice
- 10 g sezamu
- 300 ml sójovej omáčky
- 200 ml THOMY Combiflexu
Dip z avokáda:
- 1 ks avokáda
- 250 g THOMY Majonézy
- 2 ks limetiek
- 10 g cesnaku
- Soľ a korenie
Dip z modrého syra a orechov:
- 250 g modrého syra
- 250 g THOMY Majonézy
- 50 g vlašských orechov
- 20 g pažítky
Dip z čili a manga:
- 50 g chilli papričiek
- 1 ks manga
- 250 g THOMY Majonézy
- 100 g THOMY Kečupu
Príprava
-
1Stehienka očistíme a odstránime kosti.
-
2Pripravíme marinádu z medu, kečupu, horčice, sójovej omáčky, oleja a sezamu.
-
3Marinujeme 24 hodín.
-
4Vložíme do GN s papierom na pečenie a pečieme na 160° Celzia počas 45 minút do zlatohneda.
-
5Syr premixujeme s majonézou, pridáme nasekané orechy a pažítku.
-
6Avokádo očistíme, vyberieme dužinu a roztlačíme spoločne s cesnakom a limetkovou šťavou.
-
7Spojíme s majonézou a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
-
8Mango očistíme, vyberieme dužinu a nakrájame na malé kocky, pridáme nasekané chilli papričky.
-
9Spojíme s majonézou a kečupom a podľa potreby dochutíme soľou a korením.