BBQ kuracie stehienka a avokádový dip

  • Brand
  • Čas prípravy
    75 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

BBQ kuracie stehienka, dip z avokáda, modrého syra a orechov, chilli a manga

Obľúbené kuracie stehienka potešia zákazníkov, keď im dáte na výber z viacerých dipov.

Ingrediencie
BBQ kuracie stehienka (krídla):
  • 2000 g kuracie stehienka alebo krídelká
  • 300 ml lesného medu
  • 100 ml THOMY Kečupu
  • 100ml THOMY Americkej horčice
  • 10 g sezamu
  • 300 ml sójovej omáčky
  • 200 ml THOMY Combiflexu
Dip z avokáda:
  • 1 ks avokáda
  • 250 g THOMY Majonézy
  • 2 ks limetiek
  • 10 g cesnaku
  • Soľ a korenie
Dip z modrého syra a orechov:
  • 250 g modrého syra
  • 250 g THOMY Majonézy
  • 50 g vlašských orechov
  • 20 g pažítky
Dip z čili a manga:
  • 50 g chilli papričiek
  • 1 ks manga
  • 250 g THOMY Majonézy
  • 100 g THOMY Kečupu
Príprava
  • 1
    Stehienka očistíme a odstránime kosti.
  • 2
    Pripravíme marinádu z medu, kečupu, horčice, sójovej omáčky, oleja a sezamu.
  • 3
    Marinujeme 24 hodín.
  • 4
    Vložíme do GN s papierom na pečenie a pečieme na 160° Celzia počas 45 minút do zlatohneda.
  • 5
    Syr premixujeme s majonézou, pridáme nasekané orechy a pažítku.
  • 6
    Avokádo očistíme, vyberieme dužinu a roztlačíme spoločne s cesnakom a limetkovou šťavou.
  • 7
    Spojíme s majonézou a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  • 8
    Mango očistíme, vyberieme dužinu a nakrájame na malé kocky, pridáme nasekané chilli papričky.
  • 9
    Spojíme s majonézou a kečupom a podľa potreby dochutíme soľou a korením.