Mexický GARDEN GOURMET® sendvič a tomatillos salsa
Mexický sendvič s GARDEN GOURMET® Vegánskym rezňom, tomatillos salsou a kapustovým šalátom
Recept na tradičný mexický sendvič s tomatillos salsou. Tomatillo, známy tiež ako mexická paradajka alebo machovka dužnoplodná, je zásadná zelenina v mexickom jedle. Používa sa napríklad v salsa verde.
Ingrediencie
- 100 ml olivového oleja
- 10 ks mäkkých briošiek
- 125 g čerstvého oregana
- 2 šaláty
- Soľ a čierne korenie
Kapustový šalát
- 2 ks špicatej kapusty
- 2 ks uhorky
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 200 ml majonézy
Tomatillos salsa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks cibule
- 100 g koriandra
- 600 g tomatillos (možno nahradiť zelenými paradajkami)
- 2 ks jalapeños
- Soľ a pečený sezam
Príprava
-
1Na veľkej panvici zohrejte olivový olej. Oregano nahrubo nasekajte a osmažte na oleji. Vyberte z oleja, nechajte na kuchynskej utierke a posypte trochou soli.
-
2Špicatú kapustu nasekajte najemno a uhorky nakrájajte na plátky. Vložte oboje do misky a premiešajte so soľou.
-
3Všetko premiešajte spolu s citrónovou šťavou a limetkou, majonézou a tesne pred podávaním premiešajte s kapustovým šalátom.
-
4Olúpte cesnak a cibuľu a nakrájajte ich nahrubo. Pridajte koriander. Vložte tomatillos. Vložte všetky prísady do kuchynského robota a rozmixujte na hrubú salsu. Dochuťte soľou a omáčkou z tomatillos.
-
5GARDEN GOURMET® Vegánsky rezeň vypražte v zostávajúcom oregano oleji.
-
6Zahrejte briošky a natrhajte šalát na kúsky.
-
7Naservírujte všetko v miskách a tanieroch.
- K jedlu možno namiesto chleba pridať veľký šalát so zeleninou.
- Podávajte s tenkými plátkami čerstvého jalapenos.