Mexický GARDEN GOURMET® sendvič a tomatillos salsa

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Mexický sendvič s GARDEN GOURMET® Vegánskym rezňom, tomatillos salsou a kapustovým šalátom

Recept na tradičný mexický sendvič s tomatillos salsou. Tomatillo, známy tiež ako mexická paradajka alebo machovka dužnoplodná, je zásadná zelenina v mexickom jedle. Používa sa napríklad v salsa verde.

Ingrediencie
  • 100 ml olivového oleja
  • 10 ks mäkkých briošiek
  • 125 g čerstvého oregana
  • 2 šaláty
  • Soľ a čierne korenie
Kapustový šalát
  • 2 ks špicatej kapusty
  • 2 ks uhorky
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 200 ml majonézy
Tomatillos salsa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 ks cibule
  • 100 g koriandra
  • 600 g tomatillos (možno nahradiť zelenými paradajkami)
  • 2 ks jalapeños
  • Soľ a pečený sezam
Príprava
  • 1
    Na veľkej panvici zohrejte olivový olej. Oregano nahrubo nasekajte a osmažte na oleji. Vyberte z oleja, nechajte na kuchynskej utierke a posypte trochou soli.
  • 2
    Špicatú kapustu nasekajte najemno a uhorky nakrájajte na plátky. Vložte oboje do misky a premiešajte so soľou.
  • 3
    Všetko premiešajte spolu s citrónovou šťavou a limetkou, majonézou a tesne pred podávaním premiešajte s kapustovým šalátom.
  • 4
    Olúpte cesnak a cibuľu a nakrájajte ich nahrubo. Pridajte koriander. Vložte tomatillos. Vložte všetky prísady do kuchynského robota a rozmixujte na hrubú salsu. Dochuťte soľou a omáčkou z tomatillos.
  • 5
    GARDEN GOURMET® Vegánsky rezeň vypražte v zostávajúcom oregano oleji.
  • 6
    Zahrejte briošky a natrhajte šalát na kúsky.
  • 7
    Naservírujte všetko v miskách a tanieroch.
  • K jedlu možno namiesto chleba pridať veľký šalát so zeleninou.
  • Podávajte s tenkými plátkami čerstvého jalapenos.