GARDEN GOURMET® Vegánske kúsky v tahini marináde so šalátom z granátového jablka

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Vynikajúci exotický recept s GARDEN GOURMET® Vegánskymi kúskami pre vašu kuchyňu!
Ingrediencie
Marináda tahini
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 ks cibule
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 polievková lyžica mletej rasce
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 400 ml tahini
  • Soľ
Šalát
  • 4 ks rímskych šalátov
  • 2 granátové jablká
  • 100 ml olivového oleja
  • Soľ
  • 75 g plochej petržlenovej vňate
Obloha
  • Chlieb
  • Ryža
  • Hummus
Príprava
  • 1
    Olúpte cibuľu a cesnak a zmiešajte s olejom, rascou a kajenským korením do jemného pyré.
  • 2
    Pridajte citrónovú šťavu, tahini a rozmixujte na hladké pyré.
  • 3
    Zmiešajte GARDEN GOURMET® Vegánske kúsky s tahini marinádou vo veľkej miske a dôkladne premiešajte. Nechajte marinovať po dobu 5 minú
  • 4
    Granátové jablká nakrájajte na polovice a lyžicou zvonku zaklopte na vonkajšiu stranu. Pridržte granátové jablká nad miskou, nech jadrá a šťava vypadnú. Odstráňte všetky biele vlákna, pretože môžu byť veľmi horké.
  • 5
    Zmiešajte olivový olej s jadrami granátového jablka a šťavou. Dochuťte soľou.
  • 6
    Lístky petržlenu vmiešajte do šalátu.
  • 7
    Grilujte GARDEN GOURMET® Vegánske kúsky po dobu 1 minúty z každej strany na veľmi horúcom grile.
  • 8
    Hotové vegánske kúsky podávajte na listoch šalátu s granátovým jablkom a s chlebom, humusom a ryžou.