GARDEN GOURMET® Vegánske kúsky v tahini marináde so šalátom z granátového jablka
Vynikajúci exotický recept s GARDEN GOURMET® Vegánskymi kúskami pre vašu kuchyňu!
Ingrediencie
Marináda tahini
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks cibule
- 100 ml olivového oleja
- 1 polievková lyžica mletej rasce
- ½ lyžičky kajenského korenia
- 50 ml citrónovej šťavy
- 400 ml tahini
- Soľ
Šalát
- 4 ks rímskych šalátov
- 2 granátové jablká
- 100 ml olivového oleja
- Soľ
- 75 g plochej petržlenovej vňate
Obloha
- Chlieb
- Ryža
- Hummus
Príprava
-
1Olúpte cibuľu a cesnak a zmiešajte s olejom, rascou a kajenským korením do jemného pyré.
-
2Pridajte citrónovú šťavu, tahini a rozmixujte na hladké pyré.
-
3Zmiešajte GARDEN GOURMET® Vegánske kúsky s tahini marinádou vo veľkej miske a dôkladne premiešajte. Nechajte marinovať po dobu 5 minú
-
4Granátové jablká nakrájajte na polovice a lyžicou zvonku zaklopte na vonkajšiu stranu. Pridržte granátové jablká nad miskou, nech jadrá a šťava vypadnú. Odstráňte všetky biele vlákna, pretože môžu byť veľmi horké.
-
5Zmiešajte olivový olej s jadrami granátového jablka a šťavou. Dochuťte soľou.
-
6Lístky petržlenu vmiešajte do šalátu.
-
7Grilujte GARDEN GOURMET® Vegánske kúsky po dobu 1 minúty z každej strany na veľmi horúcom grile.
-
8Hotové vegánske kúsky podávajte na listoch šalátu s granátovým jablkom a s chlebom, humusom a ryžou.