Tandoori vyprážaný GARDEN GOURMET® Vegánsky rezeň
Tandoori vyprážaný GARDEN GOURMET® Vegánsky rezeň s kokosovým relish, podávaný s jogurtom, uhorkou a mätou
Recept s chuťou Indie, ktorý vnesie do vášho podniku orientálny nádych. Tandoori Garam masala je zmes korenia, ktorá dáva pokrmu jej špecifickú chuť a dobrú vôňu. Garam znamená silný a teplý, zatiaľ čo masala odkazuje na korenie. To znamená, že Garam masala je zmes korenia, ktorá dodáva telu teplo.
Ingrediencie
- 2 ks červenej cibule
- 2 ks uhorky
- 20 g mäty
- 100 ml rastlinného oleja
- 100 g kafírových alebo limetkových listov
- Soľ
- Korenie Tandoori
Kokosový relish:
- 2 ks kokosových orechov
- 2 ks chilli papričiek
- 100 g zázvoru
- 2 ks jemne nasekaných strúčikov cesnaku
- 300 ml vegánskeho jogurtu
- 1 polievková lyžica horčičných semien
- 50 g čerstvého koriandra
- Soľ
Príprava
-
1Olúpte červenú cibuľu, rozkrojte ju na polovice a nakrájajte najemno. Vložte cibuľu do ľadovej vody a potom nechajte odkvapkať na sitku.
-
2Uhorky ošúpte, nakrájajte na kúsky 1,5 cm, pridajte odkvapkanú červenú cibuľu a lístky mäty.
-
3Listy opečte na rozpálenom oleji. Nechajte ich na papierovej utierke a posypte trochou soli.
-
4Použite rovnaký olej na vypraženie GARDEN GOURMET® Vegánskych rezňov po dobu 2 minút z každej strany a potom posypte zmesou korenia tandoori.
-
5Vytvorte v kokosoch malú dieru a pečte ich v rúre pri 180 ° C po dobu cca 30 minút. Potom ich nechajte vychladnúť, vyberte dužinu a nahrubo ju nasekajte.
-
6Chilli papričky očistite, odstráňte semienka a nakrájajte najemno.
-
7Nastrúhajte zázvor.
-
8Kokosovou dužinu zmiešajte s chilli, zázvorom, cesnakom, jogurtom a limetkovou šťavou v hustú hmotu.
-
9Horčičné semienka opečte na suchej rozpálenej panvici.
-
10Zmiešajte relish s jemne nasekaným koriandrom. Dochuťte soľou a limetkovou šťavou.
- Namiesto listov sa môžu použiť iné vyprážané bylinky; bazalka, kafírové limetkovej listy a shiso listy.