Tandoori vyprážaný GARDEN GOURMET® Vegánsky rezeň

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Tandoori vyprážaný GARDEN GOURMET® Vegánsky rezeň s kokosovým relish, podávaný s jogurtom, uhorkou a mätou

Recept s chuťou Indie, ktorý vnesie do vášho podniku orientálny nádych. Tandoori Garam masala je zmes korenia, ktorá dáva pokrmu jej špecifickú chuť a dobrú vôňu. Garam znamená silný a teplý, zatiaľ čo masala odkazuje na korenie. To znamená, že Garam masala je zmes korenia, ktorá dodáva telu teplo.

Ingrediencie
  • 2 ks červenej cibule
  • 2 ks uhorky
  • 20 g mäty
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 g kafírových alebo limetkových listov
  • Soľ
  • Korenie Tandoori
Kokosový relish:
  • 2 ks kokosových orechov
  • 2 ks chilli papričiek
  • 100 g zázvoru
  • 2 ks jemne nasekaných strúčikov cesnaku
  • 300 ml vegánskeho jogurtu
  • 1 polievková lyžica horčičných semien
  • 50 g čerstvého koriandra
  • Soľ
Príprava
  • 1
    Olúpte červenú cibuľu, rozkrojte ju na polovice a nakrájajte najemno. Vložte cibuľu do ľadovej vody a potom nechajte odkvapkať na sitku.
  • 2
    Uhorky ošúpte, nakrájajte na kúsky 1,5 cm, pridajte odkvapkanú červenú cibuľu a lístky mäty.
  • 3
    Listy opečte na rozpálenom oleji. Nechajte ich na papierovej utierke a posypte trochou soli.
  • 4
    Použite rovnaký olej na vypraženie GARDEN GOURMET® Vegánskych rezňov po dobu 2 minút z každej strany a potom posypte zmesou korenia tandoori.
  • 5
    Vytvorte v kokosoch malú dieru a pečte ich v rúre pri 180 ° C po dobu cca 30 minút. Potom ich nechajte vychladnúť, vyberte dužinu a nahrubo ju nasekajte.
  • 6
    Chilli papričky očistite, odstráňte semienka a nakrájajte najemno.
  • 7
    Nastrúhajte zázvor.
  • 8
    Kokosovou dužinu zmiešajte s chilli, zázvorom, cesnakom, jogurtom a limetkovou šťavou v hustú hmotu.
  • 9
    Horčičné semienka opečte na suchej rozpálenej panvici.
  • 10
    Zmiešajte relish s jemne nasekaným koriandrom. Dochuťte soľou a limetkovou šťavou.
  • Namiesto listov sa môžu použiť iné vyprážané bylinky; bazalka, kafírové limetkovej listy a shiso listy.