Pečený karfiol s espumou z rokfortu

  • Brand
  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Chutná varianta karfiolového pokrmu - pečený karfiol, espuma z rokfortu a olej z medvedieho cesnaku
Ingrediencie
  • 2000 g karfiolu
  • 10 g tymianu
  • 500 ml slnečnicového oleja
  • 100 g medvedieho cesnaku
  • 100 g rokfortu
  • 700 ml smotany 30%
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Karfiol rozoberieme na ružičky a zblanšírujeme v osolenej vode.
  • 2
    Karfiol si spoločne s tymianom orestujeme na maslovom oleji.
  • 3
    Smotanu zahrejeme a rozpustíme rokfort, precedíme a vložíme do šľahačkovej fľaše.
  • 4
    Olej si zohrejeme na 65° C, vložíme nasekaný medvedí cesnak, premixujeme a precedíme cez jemné sitko.
  • 5
    Ružičky karfiolu si nakrájame na tenké plátky a pištoľou opálime.