Pečený karfiol s espumou z rokfortu
Chutná varianta karfiolového pokrmu - pečený karfiol, espuma z rokfortu a olej z medvedieho cesnaku
Ingrediencie
- 2000 g karfiolu
- 10 g tymianu
- 500 ml slnečnicového oleja
- 100 g medvedieho cesnaku
- 100 g rokfortu
- 700 ml smotany 30%
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Karfiol rozoberieme na ružičky a zblanšírujeme v osolenej vode.
-
2Karfiol si spoločne s tymianom orestujeme na maslovom oleji.
-
3Smotanu zahrejeme a rozpustíme rokfort, precedíme a vložíme do šľahačkovej fľaše.
-
4Olej si zohrejeme na 65° C, vložíme nasekaný medvedí cesnak, premixujeme a precedíme cez jemné sitko.
-
5Ružičky karfiolu si nakrájame na tenké plátky a pištoľou opálime.