Panenka s bylinkami a ragú z čerstvých kuriatok
Bravčová panenka v bylinkovej kruste, ragú z čerstvých kuriatok a prach z hľuzovkového oleja
Obľúbená kombinácia bravčovej panenky a kuriatkového ragú, oživí hľuzovkový prach. Hľuzovkový prach je vyrobený z hľuzovkového oleja, ktorý je ľahko dostupný aj v tej najvyššej kvalite.
Ingrediencie
- 1500 g bravčovej panenky
- 100 g bylinkového mixu (petržlenová vňať, tymian, rozmarín)
- 200 g biele žemle
- 500 g kuriatok (húb)
- 500 ml smotany 30%
- 20 ml hľuzového oleja
- 10 g maltodextrinu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Bravčovú panenku očistíme a okoreníme. Vložíme do vákuovacieho vrecka a vákuovo zabalíme.
-
2Vrecko vložíme do sous vide kúpeľa na 55° Celzia a varíme 2 hodiny.
-
3Bravčovú panenku vyberieme zo sáčku, osušíme a na oleji THOMY Combiflex orestujeme.
-
4Bielu žemľu rozmrvíme a spolu s bylinkami rozmixujeme na bilinkovú krustu.
-
5Mäso obalíme v kruste a nakrájame na požadované kúsky.
-
6Kuriatka očistíme, orestujeme na oleji THOMY Combiflex, pridáme CHEF Tekutý koncentrát zeleninový a zjemníme smotanou. Krátko zredukujeme.
-
7Hľuzovkový olej pomaly metličkou zašľahávame do maltodextrinu.
-
8Nakrájanú bravčovú panenku v bylinkovej kruste podávame s ragú z kuriatok a ozdobíme prachom z hľuzovkového oleja.
Tip: Mäso pred samotným vákuovaním zabalíme do fresh fólie, aby nám držalo pekný tvar valčeka.