Panenka s bylinkami a ragú z čerstvých kuriatok

  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Bravčová panenka v bylinkovej kruste, ragú z čerstvých kuriatok a prach z hľuzovkového oleja

Obľúbená kombinácia bravčovej panenky a kuriatkového ragú, oživí hľuzovkový prach. Hľuzovkový prach je vyrobený z hľuzovkového oleja, ktorý je ľahko dostupný aj v tej najvyššej kvalite.

Ingrediencie
  • 1500 g bravčovej panenky
  • 100 g bylinkového mixu (petržlenová vňať, tymian, rozmarín)
  • 200 g biele žemle
  • 500 g kuriatok (húb)
  • 500 ml smotany 30%
  • 20 ml hľuzového oleja
  • 10 g maltodextrinu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Bravčovú panenku očistíme a okoreníme. Vložíme do vákuovacieho vrecka a vákuovo zabalíme.
  • 2
    Vrecko vložíme do sous vide kúpeľa na 55° Celzia a varíme 2 hodiny.
  • 3
    Bravčovú panenku vyberieme zo sáčku, osušíme a na oleji THOMY Combiflex orestujeme.
  • 4
    Bielu žemľu rozmrvíme a spolu s bylinkami rozmixujeme na bilinkovú krustu.
  • 5
    Mäso obalíme v kruste a nakrájame na požadované kúsky.
  • 6
    Kuriatka očistíme, orestujeme na oleji THOMY Combiflex, pridáme CHEF Tekutý koncentrát zeleninový a zjemníme smotanou. Krátko zredukujeme.
  • 7
    Hľuzovkový olej pomaly metličkou zašľahávame do maltodextrinu.
  • 8
    Nakrájanú bravčovú panenku v bylinkovej kruste podávame s ragú z kuriatok a ozdobíme prachom z hľuzovkového oleja.

Tip: Mäso pred samotným vákuovaním zabalíme do fresh fólie, aby nám držalo pekný tvar valčeka.