Kohút na víne so šalotkou a karfiolom
Kohút na víne, glazúrovaná šalotka, panchetta chips, pyré z pečeného karfiolu
Obľúbený francúzsky pokrm, ktorý je plný chutí po silnom červenom víne, po bylinkách a po koreňovej zelenine. Nezľaknite sa toho, že chuť bude obsahovať príjemnú kyselinku z vína.
Ingrediencie
Kohút na víne:
- 1800 g kohútích stehien
- 200 g šalotky
- 800 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymianu
- 20 g rozmarínu
- 700 ml červeného vína
- 250 g šampiňónov
- Soľ a korenie
Pyré z karfiolu:
- 2000 g karfiolu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 800 ml smotany 30%
- 100 g masla
- 50 g pancetty
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Mäso si očistíme a okoreníme.
-
2Na THOMY Combiflexu orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme bylinky a kohúta.
-
3Zalejeme červeným vínom a dusíme do mäkka.
-
4CHEF Tekutý koncentrát hovädzí pridáme ku kohútovi. Spoločne prevaríme.
-
5Na THOMY Combiflexu orestujeme šalotku, šampiňóny a panchettu ako doplnok do omáčky.
-
6Karfiol si očistíme a uvaríme. Na THOMY Combiflexu orestujeme ružičky.
-
7Vložíme do mixéra, zalejeme smotanou a maslom, dochutíme muškátovým orieškom a soľou.
-
8Rozmixujeme na hladké pyré.
-
9Z plátkov panchetty si na sucho vypražíme chipsy.