Kohút na víne so šalotkou a karfiolom

  • Brand
  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Ťažký
  • Number of servings
    10

Kohút na víne, glazúrovaná šalotka, panchetta chips, pyré z pečeného karfiolu

Obľúbený francúzsky pokrm, ktorý je plný chutí po silnom červenom víne, po bylinkách a po koreňovej zelenine. Nezľaknite sa toho, že chuť bude obsahovať príjemnú kyselinku z vína.

Ingrediencie
Kohút na víne:
  • 1800 g kohútích stehien
  • 200 g šalotky
  • 800 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 20 g tymianu
  • 20 g rozmarínu
  • 700 ml červeného vína
  • 250 g šampiňónov
  • Soľ a korenie
Pyré z karfiolu:
  • 2000 g karfiolu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 800 ml smotany 30%
  • 100 g masla
  • 50 g pancetty
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Mäso si očistíme a okoreníme.
  • 2
    Na THOMY Combiflexu orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme bylinky a kohúta.
  • 3
    Zalejeme červeným vínom a dusíme do mäkka.
  • 4
    CHEF Tekutý koncentrát hovädzí pridáme ku kohútovi. Spoločne prevaríme.
  • 5
    Na THOMY Combiflexu orestujeme šalotku, šampiňóny a panchettu ako doplnok do omáčky.
  • 6
    Karfiol si očistíme a uvaríme. Na THOMY Combiflexu orestujeme ružičky.
  • 7
    Vložíme do mixéra, zalejeme smotanou a maslom, dochutíme muškátovým orieškom a soľou.
  • 8
    Rozmixujeme na hladké pyré.
  • 9
    Z plátkov panchetty si na sucho vypražíme chipsy.