Hus s kyslou kapustou
Burger s trhaným husacím mäsom, glazúrovanou šalotkou a kyslou kapustou a k tomu oškvarky v lokši
Hus s kyslou kapustou a lokšami v Burgeri! Toto originálne poňatie tradičného pokrmu si zamiluje každý, nielen milovníci burgerov!
Ingrediencie
- 1500 g husacích stehien
- Rasca
- 200 g cibule
- 50 g cesnaku
- 20 g majoránky
- 500 g šalotky
- 20 g rozmarínu
- 500 ml červeného vína
- Klinčeky
- 500 g kyslej kapusty
- 150 g oškvarkov
- 10 ks lokší
- 10 ks žemlí na burger
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Husacie stehná osolíme, posypeme rascou a prešpikujeme strúčikami cesnaku. Vložíme do gastronádoby, pridáme nasekanú cibuľu, podlejeme vodou a pomaly pečieme do mäkka pri teplote 85° Celsia cca 10 hodín.
-
2Žemle na sucho ugrilujeme.
-
3Šalotky olúpeme a rozpolíme. Orestujeme na oleji THOMY Combiflex, pridáme rozmarín, klinčeky a cukor, necháme skaramelizovať a zalejeme červeným vínom. Necháme pomaly zredukovať.
-
4Oškvarky rozpustíme, pridáme kapustu a krátko prehrejeme. Lokše na panvici zohrejeme, naplníme kapustou a zrolujeme.
-
5Do opečenej žemle vložíme šalotku, husacie mäso a ako prílohu servírujeme lokše.
Tip: Burger môžeme zamieňať podľa sezónnosti s trhaným kačacím, bravčovým či hovädzím mäsom.