Hus s kyslou kapustou

  • Brand
  • Čas prípravy
    180 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Burger s trhaným husacím mäsom, glazúrovanou šalotkou a kyslou kapustou a k tomu oškvarky v lokši

Hus s kyslou kapustou a lokšami v Burgeri! Toto originálne poňatie tradičného pokrmu si zamiluje každý, nielen milovníci burgerov!

Ingrediencie
  • 1500 g husacích stehien
  • Rasca
  • 200 g cibule
  • 50 g cesnaku
  • 20 g majoránky
  • 500 g šalotky
  • 20 g rozmarínu
  • 500 ml červeného vína
  • Klinčeky
  • 500 g kyslej kapusty
  • 150 g oškvarkov
  • 10 ks lokší
  • 10 ks žemlí na burger
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Husacie stehná osolíme, posypeme rascou a prešpikujeme strúčikami cesnaku. Vložíme do gastronádoby, pridáme nasekanú cibuľu, podlejeme vodou a pomaly pečieme do mäkka pri teplote 85° Celsia cca 10 hodín.
  • 2
    Žemle na sucho ugrilujeme.
  • 3
    Šalotky olúpeme a rozpolíme. Orestujeme na oleji THOMY Combiflex, pridáme rozmarín, klinčeky a cukor, necháme skaramelizovať a zalejeme červeným vínom. Necháme pomaly zredukovať.
  • 4
    Oškvarky rozpustíme, pridáme kapustu a krátko prehrejeme. Lokše na panvici zohrejeme, naplníme kapustou a zrolujeme.
  • 5
    Do opečenej žemle vložíme šalotku, husacie mäso a ako prílohu servírujeme lokše.

Tip: Burger môžeme zamieňať podľa sezónnosti s trhaným kačacím, bravčovým či hovädzím mäsom.