Bravčová krkovička sous vide, hubové ragú, kel kučeravý, bylinková strúhanka
Tento recept s hubovým ragú stojí za vyskúšanie.
Ingrediencie
- Bravčová krkovička 1500 g
- Thomy Combiflex olej 100 ml
- Tymian 20g
- CHEF hubová omáčka 500 ml
- Šalotka
- MAGGI zemiakové cesto 400 g
- Vajce 1 ks
- Šalotka 100 g
- Pažítka 20g
- Kel kučeravý 500 g
- Petržlenová vňať, trebuľka, ligurček 40 g
- Biela žemľa 200 g
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Bravčovú krkovičku si pozdĺžne rozrežeme, osolíme a okoreníme čerstvým tymianom a zabalíme do fresh folie na valčeky.
-
2Vložíme do vakuovacích vreciek, zavakuujeme a varíme v sous vide kúpeli na 59° Celzia 75 minút. Po uvarení mäso orestujeme.
-
3Z MAGGI zemiakového cesta si pripravíme podľa návodu malé guľaté halušky, ktoré uvaríme na pare.
-
4Na THOMY Combiflex oleji orestujeme nakrájanú šalotku, pridáme uvarené zemiakové halušky, CHEF hubovú omáčku a nasekanú pažítku. Všetko spoločne prehrejeme.
-
5Bielu žemľu si v konvektomate usušíme a následne spoločne s bylinkami nasekáme na bylinkovú strúhanku.
-
6Krkovičku si obalíme bylinkovou strúhankou, servírujeme s hubovým ragú a kučeravým kelom.