Šalát z pečeného karfiolu, kačacie prsia v teriyaki omáčke
Kedy bol naposledy každý hlt jedla čistou radosťou zo života? Šťavnaté kačacie prsia v teriyaki omáčke budú explóziou jedinečnej chuti a spolu so šalátom z pečeného karfiolu vznikne jedlo, ktoré sa nezabudnuteľne vryje do pamäti každého, kto raz ochutná.
Ingrediencie
- Karfiol 2000 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Tymian 20 g
- Cherry paradajky 500 g
- Mladá cibuľka 1 zväzok
- Kačacie prsia 1500 g
- MAGGI sójová omáčka 200 ml
- Med 200 ml
- Zázvor 100 ml
- Ryžový ocot 100 ml
- Chilli papričky 50 g
- Sezam 10 g
- Olivový olej 100 ml
- Citrón 2 ks
- Koriander 50 g
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Sójovú omáčku, med, ocot, nastrúhaný zázvor, nasekané chilli a sezam si premiešame.
-
2Kačacie prsia očistíme, vložíme do marinády a spoločne zavákuujeme.
-
3Pripravujeme v sous vide kúpeli na 60 stupňov Celsia 80 minút.
-
4Karfiol si očistíme, natrháme na drobné ružičky a premiešame s olejom.
-
5Vložíme na papier na pečenie spoločne s tymianom a pečieme na 180 stupňov Celsia do mäkka.
-
6Nakrájame si paradajky, jarnú cibuľku a pridáme upečený karfiol. Všetko dochutíme soľou, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
-
7Mäso orestujeme zo všetkých strán a necháme odpočinúť.
-
8Pred servírovaním nasekáme do šalátu čerstvý koriander.