Šalát z pečeného karfiolu, kačacie prsia v teriyaki omáčke

  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Kedy bol naposledy každý hlt jedla čistou radosťou zo života? Šťavnaté kačacie prsia v teriyaki omáčke budú explóziou jedinečnej chuti a spolu so šalátom z pečeného karfiolu vznikne jedlo, ktoré sa nezabudnuteľne vryje do pamäti každého, kto raz ochutná.

Ingrediencie
  • Karfiol 2000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymian 20 g
  • Cherry paradajky 500 g
  • Mladá cibuľka 1 zväzok
  • Kačacie prsia 1500 g
  • MAGGI sójová omáčka 200 ml
  • Med 200 ml
  • Zázvor 100 ml
  • Ryžový ocot 100 ml
  • Chilli papričky 50 g
  • Sezam 10 g
  • Olivový olej 100 ml
  • Citrón 2 ks
  • Koriander 50 g
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Sójovú omáčku, med, ocot, nastrúhaný zázvor, nasekané chilli a sezam si premiešame.
  • 2
    Kačacie prsia očistíme, vložíme do marinády a spoločne zavákuujeme.
  • 3
    Pripravujeme v sous vide kúpeli na 60 stupňov Celsia 80 minút.
  • 4
    Karfiol si očistíme, natrháme na drobné ružičky a premiešame s olejom.
  • 5
    Vložíme na papier na pečenie spoločne s tymianom a pečieme na 180 stupňov Celsia do mäkka.
  • 6
    Nakrájame si paradajky, jarnú cibuľku a pridáme upečený karfiol. Všetko dochutíme soľou, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
  • 7
    Mäso orestujeme zo všetkých strán a necháme odpočinúť.
  • 8
    Pred servírovaním nasekáme do šalátu čerstvý koriander.