Bravčové kolienka na čiernom pive, dusená červená repa, ružičkový kel

  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Hľadáte jarné inšpirácie, ktoré budú mať zaručene úspech? Neváhajte vyskúšať bravčové kolienka na čiernom pive s dusenou červenou repou a ružičkovým kelom. Tento recept prevonia kuchyňu a neobvyklou kombináciou chutí poteší zákazníkov.
Ingrediencie
Bravčové kolienka:
  • Bravčové kolienka 1500 g
  • Šalotka 200 g
  • Mrkva, zeler, petržlen 800 g
  • Thomy Comiflex 200 ml
  • Tymián, rozmarín 20 g
  • Čierne pivo 1000ml
  • MAGGI bravčová šťava 100 g
  • Soľ a čierne korenie
Dusená červená repa:
  • Červená repa 1000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Červená cibuľa 200 g
  • Ocot 100 ml
  • Cukor krupica 200 g
  • CHEF zeleninový koncentrát 40 ml
  • Soľ a čierne korenie
Ružičkový kel:
  • Ružičkový kel 500 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Bravčové kolienka:
  • 2
    Mäso si očistíme a okoreníme.
  • 3
    Na oleji orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu a šalotku, pridáme bylinky a bravčové kolienka.
  • 4
    Zalejeme čiernym pivom a dusíme do mäkka.
  • 5
    Pripravíme si bravčovú šťavu podľa návodu, ktorú pridáme ku kolienkam. Spoločne prevaríme.
  • 6
    Dusená červená repa:
  • 7
    Repu si nakrájame na rezance.
  • 8
    Na oleji si orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na jemno, pridáme repu, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
  • 9
    Dochutíme cukrom, octom a zeleninovým koncentrátom.
  • 10
    Ružičkový kel:
  • 11
    Kel očistíme, v horúcej vode krátko povaríme.
  • 12
    Na oleji kelové hlávky orestujeme, dochutíme soľou a korením.