Bravčové kolienka na čiernom pive, dusená červená repa, ružičkový kel
Hľadáte jarné inšpirácie, ktoré budú mať zaručene úspech? Neváhajte vyskúšať bravčové kolienka na čiernom pive s dusenou červenou repou a ružičkovým kelom. Tento recept prevonia kuchyňu a neobvyklou kombináciou chutí poteší zákazníkov.
Ingrediencie
Bravčové kolienka:
- Bravčové kolienka 1500 g
- Šalotka 200 g
- Mrkva, zeler, petržlen 800 g
- Thomy Comiflex 200 ml
- Tymián, rozmarín 20 g
- Čierne pivo 1000ml
- MAGGI bravčová šťava 100 g
- Soľ a čierne korenie
Dusená červená repa:
- Červená repa 1000 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Červená cibuľa 200 g
- Ocot 100 ml
- Cukor krupica 200 g
- CHEF zeleninový koncentrát 40 ml
- Soľ a čierne korenie
Ružičkový kel:
- Ružičkový kel 500 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Bravčové kolienka:
-
2Mäso si očistíme a okoreníme.
-
3Na oleji orestujeme nakrájanú koreňovú zeleninu a šalotku, pridáme bylinky a bravčové kolienka.
-
4Zalejeme čiernym pivom a dusíme do mäkka.
-
5Pripravíme si bravčovú šťavu podľa návodu, ktorú pridáme ku kolienkam. Spoločne prevaríme.
-
6Dusená červená repa:
-
7Repu si nakrájame na rezance.
-
8Na oleji si orestujeme červenú cibuľu nakrájanú na jemno, pridáme repu, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
-
9Dochutíme cukrom, octom a zeleninovým koncentrátom.
-
10Ružičkový kel:
-
11Kel očistíme, v horúcej vode krátko povaríme.
-
12Na oleji kelové hlávky orestujeme, dochutíme soľou a korením.