Teriyaki GARDEN GOURMET® Sensational ™ Burger so zeleninou v tempure
Teriyaki GARDEN GOURMET® Sensational ™ Burger so zeleninou v tempure, jarnou cibuľkou a citrónovým nori dipom
Teriyaki je japonská metóda varenia, pri ktorej sa ryby, mäso a zelenina marinujú v špeciálnej omáčke teriyaki a ďalej sa grilujú alebo smažia. Teriyaki sa tiež používa na dochutenie rezancov alebo wok pokrmov.
Ingrediencie
- 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 200 ml sójovej omáčky
- 100 ml medu
- 100 ml vody
- 50 ml limetkovej šťavy
- 40 g vyprážaného sezamu
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 10 ks burger žemlí
Citrónový nori dip
- 2 listy morských rias nori
- 500 g tofu
- 4 lyžice citrónovej šťavy
- 100 ml rastlinného oleja
Tempura
- 20 ks jarnej cibuľky
- 500 kg kelu
- 300 g pšeničnej múky
- 3 lyžičky prášku do pečiva
- 4 dl ľadovej vody
- 200 g ryžovej múky
Príprava
-
1Priveďte CHEF® Tekutý zeleninový koncentrát do varu so sójovou omáčkou, medom, vodou a limetkovou šťavou a nechajte 5 minút variť.
-
2Orestujte GARDEN GOURMET® Sensational™ Burgery na rozpálenej panvici v oleji približne 3 až 4 minút z každej strany na teplotu stredu 74 °C.
-
3Všetky hamburgerové žemle potrite omáčkou a posypte sezamom.
-
4Tofu zmiešajte s citrónovou šťavou a olejom na jemné pyré.
-
5Pyré nalejte do misky a vmiešajte do neho jemne nasekanú nori riasu.
-
6Očistite jarnú cibuľku, kel a dôkladne ich opláchnite. Prebytočnú vodu sceďte pomocou odstredivky na šalát.
-
7Zmiešajte múku s práškom do pečiva a vodou. Dôkladne premixujte.
-
8V hrnci zohrejte olej na 180 °C.
-
9Zeleninu premiešajte v ryžovej múke a ďalej v tempura ceste, vložte ju do rozpáleného oleja a osmažte ju dozlatista a chrumkava.
-
10Zeleninu po vybratí z oleja položte na papier, aby nasiakol tuk.
-
11Podávajte burgre teriyaki ozdobené chrumkavou zeleninou v tempure a citrónovo-nori dipom.
Tempuru dochuťte korením alebo miso.