Teriyaki GARDEN GOURMET® Sensational ™ Burger so zeleninou v tempure

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Teriyaki GARDEN GOURMET® Sensational ™ Burger so zeleninou v tempure, jarnou cibuľkou a citrónovým nori dipom

Teriyaki je japonská metóda varenia, pri ktorej sa ryby, mäso a zelenina marinujú v špeciálnej omáčke teriyaki a ďalej sa grilujú alebo smažia. Teriyaki sa tiež používa na dochutenie rezancov alebo wok pokrmov. 

Ingrediencie
  • 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 200 ml sójovej omáčky
  • 100 ml medu
  • 100 ml vody
  • 50 ml limetkovej šťavy
  • 40 g vyprážaného sezamu
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 10 ks burger žemlí
Citrónový nori dip
  • 2 listy morských rias nori
  • 500 g tofu
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 100 ml rastlinného oleja
Tempura
  • 20 ks jarnej cibuľky
  • 500 kg kelu
  • 300 g pšeničnej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 4 dl ľadovej vody
  • 200 g ryžovej múky
Príprava
  • 1
    Priveďte CHEF® Tekutý zeleninový koncentrát do varu so sójovou omáčkou, medom, vodou a limetkovou šťavou a nechajte 5 minút variť.
  • 2
    Orestujte GARDEN GOURMET® Sensational™ Burgery na rozpálenej panvici v oleji približne 3 až 4 minút z každej strany na teplotu stredu 74 °C.
  • 3
    Všetky hamburgerové žemle potrite omáčkou a posypte sezamom.
  • 4
    Tofu zmiešajte s citrónovou šťavou a olejom na jemné pyré.
  • 5
    Pyré nalejte do misky a vmiešajte do neho jemne nasekanú nori riasu.
  • 6
    Očistite jarnú cibuľku, kel a dôkladne ich opláchnite. Prebytočnú vodu sceďte pomocou odstredivky na šalát.
  • 7
    Zmiešajte múku s práškom do pečiva a vodou. Dôkladne premixujte.
  • 8
    V hrnci zohrejte olej na 180 °C.
  • 9
    Zeleninu premiešajte v ryžovej múke a ďalej v tempura ceste, vložte ju do rozpáleného oleja a osmažte ju dozlatista a chrumkava.
  • 10
    Zeleninu po vybratí z oleja položte na papier, aby nasiakol tuk.
  • 11
    Podávajte burgre teriyaki ozdobené chrumkavou zeleninou v tempure a citrónovo-nori dipom.

Tempuru dochuťte korením alebo miso.