Grilované Yakitori špízy s korením a zázvorovým šalátom

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Grilované Yakitori špízy s fermentovaným korením a zázvorovým uhorkovým šalátom

Vneste dotyk Japonska do svojej ponuky a ľahko pripravte grilované Yakitori špízy, populárne japonské jedlo. Yakitori je vyrobený z jemných kúskov kurčaťa na drevenom špíze a grilovanie na otvorenom plameni alebo veľmi horúcom grile. Náš recept vám ale ukáže, ako urobiť tento pokrm vegetariánsky.

Ingrediencie
  • 100 ml sójovej omáčky s nízkym obsahom soli
  • 200 ml vody
  • 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 50 ml sezamového oleja
  • 2 ks cibule
  • 4 ks uhoriek
  • 200 g nakladaného zázvoru
Fermentované korenie & medová glazúra
  • 2-4 lyžice fermentovaného korenia
  • 100 ml sójovej omáčka
  • 100 ml medu
Obloha
  • 100 g hrachových výhonkov
  • Čierne sezamové semienka
Príprava
  • 1
    Marinujeme GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky s CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým a sójovou omáčkou približne 30 minút.
  • 2
    Olúpeme uhorky. Nakrájame ich na polovicu pozdĺžne a potom na 2 cm kusy.
  • 3
    Cibuľu nakrájame na malé kocky a dvakrát umyjeme v studenej vode. Následne ju vložíme do vody, zmiešame s uhorkami a nakladaným zázvorom.
  • 4
    Zmiešame fermentované korenie so sójovou omáčkou a medom.
  • 5
    Premiešame GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky so sezamovým olejom.
  • 6
    Rezančeky napicháme na špíz a grilujeme na grile približne 1 - 2 minút na každej strane.
  • 7
    Horúce špízy potrieme fermentovanou omáčkou z korenia a podávame s uhorkovým šalátom a hrachovými výhonkami. Posypeme čiernymi sezamovými semienkami.
  • Môžeme pripraviť uhorkový šalát so surovou červenou repou, daikonom alebo mrkvou.
  • Špízy podávame s dusenou sushi ryžou.

Ako pripraviť produkty GARDEN GOURMET® zo zamrazeného stavu.

Jak připravit produkty GARDEN GOURMET® z mrazeného stavu
GG banner