Grilované Yakitori špízy s korením a zázvorovým šalátom
Grilované Yakitori špízy s fermentovaným korením a zázvorovým uhorkovým šalátom
Vneste dotyk Japonska do svojej ponuky a ľahko pripravte grilované Yakitori špízy, populárne japonské jedlo. Yakitori je vyrobený z jemných kúskov kurčaťa na drevenom špíze a grilovanie na otvorenom plameni alebo veľmi horúcom grile. Náš recept vám ale ukáže, ako urobiť tento pokrm vegetariánsky.
Ingrediencie
- 100 ml sójovej omáčky s nízkym obsahom soli
- 200 ml vody
- 40 ml CHEF® Tekutého koncentrátu zeleninového
- 50 ml sezamového oleja
- 2 ks cibule
- 4 ks uhoriek
- 200 g nakladaného zázvoru
Fermentované korenie & medová glazúra
- 2-4 lyžice fermentovaného korenia
- 100 ml sójovej omáčka
- 100 ml medu
Obloha
- 100 g hrachových výhonkov
- Čierne sezamové semienka
Príprava
-
1Marinujeme GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky s CHEF® Tekutým koncentrátom zeleninovým a sójovou omáčkou približne 30 minút.
-
2Olúpeme uhorky. Nakrájame ich na polovicu pozdĺžne a potom na 2 cm kusy.
-
3Cibuľu nakrájame na malé kocky a dvakrát umyjeme v studenej vode. Následne ju vložíme do vody, zmiešame s uhorkami a nakladaným zázvorom.
-
4Zmiešame fermentované korenie so sójovou omáčkou a medom.
-
5Premiešame GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky so sezamovým olejom.
-
6Rezančeky napicháme na špíz a grilujeme na grile približne 1 - 2 minút na každej strane.
-
7Horúce špízy potrieme fermentovanou omáčkou z korenia a podávame s uhorkovým šalátom a hrachovými výhonkami. Posypeme čiernymi sezamovými semienkami.
- Môžeme pripraviť uhorkový šalát so surovou červenou repou, daikonom alebo mrkvou.
- Špízy podávame s dusenou sushi ryžou.