Karfiolové soufflé, restovaný špenát s medvedím cesnakom, pečený zemiakový fondán

  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Lacný, bezmäsitý a pritom chutný recept, ktorý si určite zamilujete.

Ingrediencie
  • Karfiol 1000 g
  • CHEF roquefortová omáčka 500 ml
  • Hladká múka 300 g
  • Vajcia 4 ks
  • Pažítka 50 g
  • Medvedí cesnak, špenát 400 g
  • Veľké zemiaky 10 ks
  • Olivový olej 100 ml
  • MAGGI zeleninový vývar 40 g
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode, roztlačíme na jemnú kašu.
  • 2
    Vajcia si oddelíme a bielka vyšľaháme do snehu. Ku karfiolu pridáme žĺtky, hladkú múku, roquefortovou omáčku a nasekanú pažítku. Vytvoríme cesto, ktoré v závere nadľahčíme snehom z bielkov.
  • 3
    Dáme do zapekacej misky, vložíme cesto na soufflé a dáme piecť na 180 ° C na cca 10 minút.
  • 4
    Špenát a medvedí cesnak umyjeme, nasekáme a orestujeme na maslovom oleji.
  • 5
    Zemiaky si umyjeme, vykrojíme tvorítkom, vložíme do rúry a pečieme z polovice ponorené v zeleninovom vývare do mäkka.