Karfiolové soufflé, restovaný špenát s medvedím cesnakom, pečený zemiakový fondán
Lacný, bezmäsitý a pritom chutný recept, ktorý si určite zamilujete.
Ingrediencie
- Karfiol 1000 g
- CHEF roquefortová omáčka 500 ml
- Hladká múka 300 g
- Vajcia 4 ks
- Pažítka 50 g
- Medvedí cesnak, špenát 400 g
- Veľké zemiaky 10 ks
- Olivový olej 100 ml
- MAGGI zeleninový vývar 40 g
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Karfiol rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode, roztlačíme na jemnú kašu.
-
2Vajcia si oddelíme a bielka vyšľaháme do snehu. Ku karfiolu pridáme žĺtky, hladkú múku, roquefortovou omáčku a nasekanú pažítku. Vytvoríme cesto, ktoré v závere nadľahčíme snehom z bielkov.
-
3Dáme do zapekacej misky, vložíme cesto na soufflé a dáme piecť na 180 ° C na cca 10 minút.
-
4Špenát a medvedí cesnak umyjeme, nasekáme a orestujeme na maslovom oleji.
-
5Zemiaky si umyjeme, vykrojíme tvorítkom, vložíme do rúry a pečieme z polovice ponorené v zeleninovom vývare do mäkka.