Panenka sous vide s kaparami a pyré
Panenka sous vide, krusta z vyprážaných kapár a sezamu, mrkvové a zelerové pyré, bylinkový sponge, tymianové demi glacée ragú.
Šťavnatá sous vide bravčová panenka s neobyčajne chutnou krustou, ktorá zaujme vašich zákazníkov.
        Ingrediencie
                
      
      Panenka sous vide:
      
    - 1800 g bravčovej panenky
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 20 g tymianu
- Soľ a korenie
- Krusta z kapár:
- 200 g kapár
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 100 g THOMY Americkej horčice
- 20 g sezamu
Zeleninové pyré:
      
    - 1000 g mrkvy
- 1000 g zeleru
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 80 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 100 g masla
- 150 ml smotany 30%
- Soľ a korenie
Bylinkový sponge:
      
    - 100 g byliniek mix
- 100 ml THOMY Combiflexu
- 120 g bielkov
- 80 g žĺtkov
- 25 g hladkej múky
- Soľ a korenie
Tymianový demi glacée:
      
    - 100 g CHEF Demi glace
- 200 ml bieleho vína
- 20 g tymianu
        Príprava
        
  
      
      
      - 
        1Panenku očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spoločne s bylinkami a olejom do vákuovacieho vrecka.
- 
        2Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 62° Celzia jednu hodinu.
- 
        3Mäso vyberieme zo sáčku, osušíme a orestujeme na oleji.
- 
        4Krusta z kapár:
- 
        5Na oleji opražíme kapary a potom vysušíme.
- 
        6Rozdrvíme a zmiešame so sezamom.
- 
        7Panenku potrieme horčicou a obalíme krustou. Spoločne krátko gratinujeme.
- 
        8Zeleninové pyré:
- 
        9Na oleji orestujeme karotku, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
- 
        10Vložíme do mixéra, pridáme maslo a vymixujeme v hladké pyré.
- 
        11Dochutíme zeleninovým koncentrátom.
- 
        12Na oleji orestujeme očistený zeler, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
- 
        13Vložíme do mixéra, pridáme maslo, smotanu a vymixujeme v hladké pyré.
- 
        14Dochutíme zeleninovým koncentrátom.
- 
        15Bylinkový sponge:
- 
        16Pripravíme pyré z byliniek, ktoré premiešame s ostatnými surovinami.
- 
        17Vložíme do šľahačkovej fľaše a pomocou 2 bombičiek vytvoríme penu.
- 
        18Olejom vymastíme tégliky, penu nastriekame do 1/3 téglika a vložíme do mikrovlnnej rúry na 40 sekúnd.
- 
        19Tymianový demi glacée:
- 
        20Pripravíme podľa návodu CHEF Demi glace.
- 
        21Na masle orestujeme listy tymiánu, pridáme biele víno a zredukujeme.
- 
        22Pridáme pripravený demi glacée a všetko spolu krátko varíme.
- 
        23Pri servírovaní doplníme pečenými zemiakmi a zeleninovými chipsami.
 
   
   
 
 
   
 
 
 
 
 
   
  