Grilovaný Sensational™ Burger s baklažánom, zaalouk a nakladanými čili papričkami
Tento recept vám umožní ochutnať exotické chute Afriky. Zaalouk je marocký šalát, ktorý je známy po celej severnej Afrike. Hlavnou zložkou šalátu je často baklažán. Šalát je skvele doplňuje napr. Grilované mäso, ryby a tahinové pokrmy. S Garden Gourmet® Sensational ™ Burger preto tvoria ideálnu vegánsku kombináciu.
Ingrediencie
10 porcií
- Baklažán 4 ks
- Olivový olej 4 lyžice
- Paradajky 4 ks
- Olivový olej 100 ml
- Strúčiky cesnaku 4 ks
- Paprika 1 polievková lyžica
- Rasca 1 polievková lyžica
- Plochá petržlenová vňať 1 zväzok
- Soľ
- Čierne korenie
- Chilli prášok 0,5 lyžičky
- Garden Gourmet® Sensational™ Burger 10 ks
- Rastlinný olej 2 lyžice
Obloha:
- Citron 2 ks
- Petržlen
- Nakladané zelené čili papričky
Príprava
-
1Baklažán nakrájame na polovice a potrite olivovým olejom. Grilujte do tmavo hnedej farby asi 10 minút, kým mäknú.
-
2Paradajky nakrájajte na kocky a restujte na prudkom ohni na olivovom oleji.
-
3Pridajte mletý cesnak, rascu a papriku.
-
4Petržlenovú vňať nasekajte najemno a pridajte k paradajkám.
-
5Baklažán ošúpeme a nakrájame na kocky a pridajte ich k paradajkám.
-
6Stále miešajte a varte cca 15-20 minút, kým baklažány nezmäknú. Pridajte štipku chilli prášku. Dochuťte soľou a korením.
-
7Garden Gourmet® Sensational ™ Burger potrite olejom a grilujte na veľmi horúcom grile približne 3-4 minút z každej strany, vnútorná teplota burgera by mala byť 74 ° C.
-
8Burger podávajte so zaaloukem, citrónmi, petržlenovou vňaťou a nakladanými čili.
Podávajte s tabbouleh.