Grilovaný Sensational™ Burger s baklažánom, zaalouk a nakladanými čili papričkami

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Tento recept vám umožní ochutnať exotické chute Afriky. Zaalouk je marocký šalát, ktorý je známy po celej severnej Afrike. Hlavnou zložkou šalátu je často baklažán. Šalát je skvele doplňuje napr. Grilované mäso, ryby a tahinové pokrmy. S Garden Gourmet® Sensational ™ Burger preto tvoria ideálnu vegánsku kombináciu.
Ingrediencie
10 porcií
  • Baklažán 4 ks
  • Olivový olej 4 lyžice
  • Paradajky 4 ks
  • Olivový olej 100 ml
  • Strúčiky cesnaku 4 ks
  • Paprika 1 polievková lyžica
  • Rasca 1 polievková lyžica
  • Plochá petržlenová vňať 1 zväzok
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Chilli prášok 0,5 lyžičky
  • Garden Gourmet® Sensational™ Burger 10 ks
  • Rastlinný olej 2 lyžice
Obloha:
  • Citron 2 ks
  • Petržlen
  • Nakladané zelené čili papričky
Príprava
  • 1
    Baklažán nakrájame na polovice a potrite olivovým olejom. Grilujte do tmavo hnedej farby asi 10 minút, kým mäknú.
  • 2
    Paradajky nakrájajte na kocky a restujte na prudkom ohni na olivovom oleji.
  • 3
    Pridajte mletý cesnak, rascu a papriku.
  • 4
    Petržlenovú vňať nasekajte najemno a pridajte k paradajkám.
  • 5
    Baklažán ošúpeme a nakrájame na kocky a pridajte ich k paradajkám.
  • 6
    Stále miešajte a varte cca 15-20 minút, kým baklažány nezmäknú. Pridajte štipku chilli prášku. Dochuťte soľou a korením.
  • 7
    Garden Gourmet® Sensational ™ Burger potrite olejom a grilujte na veľmi horúcom grile približne 3-4 minút z každej strany, vnútorná teplota burgera by mala byť 74 ° C.
  • 8
    Burger podávajte so zaaloukem, citrónmi, petržlenovou vňaťou a nakladanými čili.

Podávajte s tabbouleh.