Chrumkavé tacos s marinovanými Garden Gourmet® Vegánskymi rezančekmi v omáčke Mole, kelom a salsou verde
Recept sa zameriava na najviac konzumované mexické pouličné jedlo na svete.
Ingrediencie
10 porcií
- Hnedá cibuľa 3 ks
- Strúčiky cesnaku 3 ks
- Čerstvé oregano 50 g
- Garden Gourmet Vegánske rezančeky 1 kg
- Rastlinný olej 2 lyžice
- Mole omáčka 100 ml
- CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový 4 - 6 lyžicou
- Maggi® Tomatový základ 1 l
Salsa verde:
- Strúčiky cesnaku 4 ks
- Cibuľa z bieleho šalátu 2 ks
- Koriander 100 g
- Nakladané paradajky 400 g
- Nakladané jalapenos 100 g
- Soľ 2-3 lyžičky
- Rastlinný olej 50 ml
- Limetková šťava 100 ml
Obloha:
- Veľká červená čili paprička 2-3 ks
- Kel 400 g
- Vegánskej crème fraiche 300 ml
- Tacos 20 ks
Príprava
-
1Olúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na malé kocky.
-
2Oregano nakrájajte hrubo.
-
3Pripravte salsu verde - olúpaním cesnaku a cibule a nakrájajte ich nahrubo spolu s koriandrom.
-
4Zmiešajte so všetkými zvyšnými ingredienciami spoločne v kuchynskom robote a rozmixujte ju s hustou salsou a dochuťte soľou a limetkovou šťavou.
-
5Zmiešajte cesnak, cibuľu a oregano s Garden Gourmet® Vegánskymi rezančekmi a restujte ich na rozpálenom oleji 2-3 minúty.
-
6Pridajte Mole omáčku, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a Maggi® Tomatový základ a priveďte ho do varu. Potom ju nechajte dusiť 4-5 minút, aby sa znížila konzistencie. Dochuťte.
-
7Rozdeľte tacos na plech, naplňte ich rezančekmi a omáčkou.
-
8Tacos podávajte s jemne nakrájaným kelom, oreganom, chilli, crème fraiche a salsou verde.
Môžete tiež upiecť tacos so strúhaným syrom v rúre pri teplote 185-200 ° C cca 5 minút, kým sa syr nerozpustí.