Chrumkavé tacos s marinovanými Garden Gourmet® Vegánskymi rezančekmi v omáčke Mole, kelom a salsou verde

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Recept sa zameriava na najviac konzumované mexické pouličné jedlo na svete.

Ingrediencie
10 porcií
  • Hnedá cibuľa 3 ks
  • Strúčiky cesnaku 3 ks
  • Čerstvé oregano 50 g
  • Garden Gourmet Vegánske rezančeky 1 kg
  • Rastlinný olej 2 lyžice
  • Mole omáčka 100 ml
  • CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový 4 - 6 lyžicou
  • Maggi® Tomatový základ 1 l
Salsa verde:
  • Strúčiky cesnaku 4 ks
  • Cibuľa z bieleho šalátu 2 ks
  • Koriander 100 g
  • Nakladané paradajky 400 g
  • Nakladané jalapenos 100 g
  • Soľ 2-3 lyžičky
  • Rastlinný olej 50 ml
  • Limetková šťava 100 ml
Obloha:
  • Veľká červená čili paprička 2-3 ks
  • Kel 400 g
  • Vegánskej crème fraiche 300 ml
  • Tacos 20 ks
Príprava
  • 1
    Olúpte cibuľu a cesnak a nakrájajte ich na malé kocky.
  • 2
    Oregano nakrájajte hrubo.
  • 3
    Pripravte salsu verde - olúpaním cesnaku a cibule a nakrájajte ich nahrubo spolu s koriandrom.
  • 4
    Zmiešajte so všetkými zvyšnými ingredienciami spoločne v kuchynskom robote a rozmixujte ju s hustou salsou a dochuťte soľou a limetkovou šťavou.
  • 5
    Zmiešajte cesnak, cibuľu a oregano s Garden Gourmet® Vegánskymi rezančekmi a restujte ich na rozpálenom oleji 2-3 minúty.
  • 6
    Pridajte Mole omáčku, CHEF® Tekutý koncentrát zeleninový a Maggi® Tomatový základ a priveďte ho do varu. Potom ju nechajte dusiť 4-5 minút, aby sa znížila konzistencie. Dochuťte.
  • 7
    Rozdeľte tacos na plech, naplňte ich rezančekmi a omáčkou.
  • 8
    Tacos podávajte s jemne nakrájaným kelom, oreganom, chilli, crème fraiche a salsou verde.

Môžete tiež upiecť tacos so strúhaným syrom v rúre pri teplote 185-200 ° C cca 5 minút, kým sa syr nerozpustí.