Indické maslové GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Indické maslové GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky s raw mätovo-tekvicovým šalátom a chlebom nan je vegánsky recept na spôsob klasického indického maslového kurčaťa, ktoré je jedným z najobľúbenejších indických jedál na svete. Tu vám ukážeme, ako vykúzliť z vegánskych surovín rovnako lahodný výsledok.

Ingrediencie
  • 1 - 2 lyžice mletého chilli
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
  • 1 lyžica soli
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 ml kokosového mlieka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 100 g strúhaného zázvoru
  • 100 g lúpaných mandlí
  • 2 dl vegánskeho jogurtu
  • 3-4 lyžice mletej garam masaly
  • 1 lyžica mletej kurkumy
  • 800 ml krájaných paradajok
  • 100 g hrozienok
  • 250 g cibule
  • 250 g rastlinného masla alebo oleja
Tekvicový šalát
  • 1 kg oranžovej tekvice
  • 25 g mäty
  • 50 g mandlí
  • 100 ml limetkovej šťavy
Obloha
  • 30-50 g čerstvého koriandra
  • 2 lyžice opečeného kokosu
  • Mandle
  • Indický chlieb nan
Príprava
  • 1
    Zmiešame mleté chilli so soľou, citrónovou šťavou a CHEF Tekutým koncentrátom zeleninovým, potom všetko premiešame s GARDEN GOURMET® Vegánskymi rezančekmi.
  • 2
    Zmiešame cesnak, zázvor, mandle a jogurt do kompaktnej hmoty.
  • 3
    Vmiešame suché korenie do vegánskych rezancov a premiešame s paradajkami a hrozienkami.
  • 4
    Cibuľu olúpeme a nakrájame nahrubo.
  • 5
    Vyprážame cibuľu na oleji vo veľkom hrnci približne 3-4 minút. Pridáme rezančeky a vyprážame ďalšie 2 minúty.
  • 6
    Pridáme ostatné ingrediencie a necháme spoločne variť 10-15 minút.
  • 7
    Olúpeme tekvicu a odstránime semená.
  • 8
    Tekvicu nakrájame na dlhé jemné plátky.
  • 9
    Mätu a mandle nakrájame nahrubo.
  • 10
    Premiešame všetky ingrediencie dohromady.
  • 11
    Maslové rezančeky ozdobíme čerstvým koriandrom, nakrájanými mandľami a kokosom a podávame s ryžou a chlebom.