Indické maslové GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky
Indické maslové GARDEN GOURMET® Vegánske rezančeky s raw mätovo-tekvicovým šalátom a chlebom nan je vegánsky recept na spôsob klasického indického maslového kurčaťa, ktoré je jedným z najobľúbenejších indických jedál na svete. Tu vám ukážeme, ako vykúzliť z vegánskych surovín rovnako lahodný výsledok.
Ingrediencie
- 1 - 2 lyžice mletého chilli
- 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
- 1 lyžica soli
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 500 ml kokosového mlieka
- 6 strúčikov cesnaku
- 100 g strúhaného zázvoru
- 100 g lúpaných mandlí
- 2 dl vegánskeho jogurtu
- 3-4 lyžice mletej garam masaly
- 1 lyžica mletej kurkumy
- 800 ml krájaných paradajok
- 100 g hrozienok
- 250 g cibule
- 250 g rastlinného masla alebo oleja
Tekvicový šalát
- 1 kg oranžovej tekvice
- 25 g mäty
- 50 g mandlí
- 100 ml limetkovej šťavy
Obloha
- 30-50 g čerstvého koriandra
- 2 lyžice opečeného kokosu
- Mandle
- Indický chlieb nan
Príprava
-
1Zmiešame mleté chilli so soľou, citrónovou šťavou a CHEF Tekutým koncentrátom zeleninovým, potom všetko premiešame s GARDEN GOURMET® Vegánskymi rezančekmi.
-
2Zmiešame cesnak, zázvor, mandle a jogurt do kompaktnej hmoty.
-
3Vmiešame suché korenie do vegánskych rezancov a premiešame s paradajkami a hrozienkami.
-
4Cibuľu olúpeme a nakrájame nahrubo.
-
5Vyprážame cibuľu na oleji vo veľkom hrnci približne 3-4 minút. Pridáme rezančeky a vyprážame ďalšie 2 minúty.
-
6Pridáme ostatné ingrediencie a necháme spoločne variť 10-15 minút.
-
7Olúpeme tekvicu a odstránime semená.
-
8Tekvicu nakrájame na dlhé jemné plátky.
-
9Mätu a mandle nakrájame nahrubo.
-
10Premiešame všetky ingrediencie dohromady.
-
11Maslové rezančeky ozdobíme čerstvým koriandrom, nakrájanými mandľami a kokosom a podávame s ryžou a chlebom.