Škótsky losos sous vide
Škótsky losos sous vide, glazírovaná zelenina, espuma z červeného curry
Extra šťavnatý losos v tak trochu netradičnej, ale o to chutnejšej kombinácii. Vyskúšajte recept s nádychom exotiky, v ktorom vás okrem lahodného mäsa okúzli glazírovaná zelenina a espuma z červenej curry.
Ingrediencie
- 1800 g lososa
- 100 g masla
- 2 ks citrónovej trávy
- 500 g jarného hrášku
- 500 g mini karotiek
- 500 g cukety
- 500 g divokej brokolice
- 200 ml THOMY Combiflexu
- 1 lyžica červenej curry pasty
- 1000 ml kokosového mlieka
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Lososa si očistíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka spoločne s maslom a citrónovou trávou. Zavákuujeme.
-
2Pripravujeme v sous vide kúpeli na 60° Celsia približne 20 minút.
-
3Očistenú brokolicu a karotku si krátko povaríme a rýchlo ochladíme.
-
4Na oleji ich orestujeme spoločne s hráškom a cuketami. Pridáme maslo, podlejeme vodou a pridáme CHEF Ázijský koncentrát.
-
5Spoločne krátko glazírujeme. Na oleji si zarestujeme curry pastu, pridáme citrónovú trávu, zalejeme kokosovým mliekom. Spoločne všetko prevaríme.
-
6Omáčku precedíme, nalejeme do šlahačkovej fľaše a pomocou bombičiek vytvoríme espumu.