Škótsky losos sous vide

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Škótsky losos sous vide, glazírovaná zelenina, espuma z červeného curry

Extra šťavnatý losos v tak trochu netradičnej, ale o to chutnejšej kombinácii. Vyskúšajte recept s nádychom exotiky, v ktorom vás okrem lahodného mäsa okúzli glazírovaná zelenina a espuma z červenej curry.

Ingrediencie
  • 1800 g lososa
  • 100 g masla
  • 2 ks citrónovej trávy
  • 500 g jarného hrášku
  • 500 g mini karotiek
  • 500 g cukety
  • 500 g divokej brokolice
  • 200 ml THOMY Combiflexu
  • 1 lyžica červenej curry pasty
  • 1000 ml kokosového mlieka
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Lososa si očistíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka spoločne s maslom a citrónovou trávou. Zavákuujeme.
  • 2
    Pripravujeme v sous vide kúpeli na 60° Celsia približne 20 minút.
  • 3
    Očistenú brokolicu a karotku si krátko povaríme a rýchlo ochladíme.
  • 4
    Na oleji ich orestujeme spoločne s hráškom a cuketami. Pridáme maslo, podlejeme vodou a pridáme CHEF Ázijský koncentrát.
  • 5
    Spoločne krátko glazírujeme. Na oleji si zarestujeme curry pastu, pridáme citrónovú trávu, zalejeme kokosovým mliekom. Spoločne všetko prevaríme.
  • 6
    Omáčku precedíme, nalejeme do šlahačkovej fľaše a pomocou bombičiek vytvoríme espumu.