Rizoto z pečenej tekvice a zubáč s parmezánovými čipsami

  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Krémové rizoto a zubáč sa rozplývajú na jazyku. Spojenie tekvice a ryby je veľmi nezvyčajné napriek tomu, ale spolu tieto suroviny fungujú výborne.

Ingrediencie
  • Arborio ryža 750 g
  • CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 200 g
  • Tekvica 1000 g
  • Maslo 200 g
  • Parmezán 200 g
  • Zubáč 1000 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Šalotka 200 g
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Na oleji Thomy Combiflex orestujeme šalotku nakrájanú na jemno, pridáme ryžu a krátko orestujeme a postupne prilievame vývar za stáleho miešania. Rizoto musí stále vrieť.
  • 2
    Z CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového pripravíme vývar na podlievanie rizota.
  • 3
    Tekvicu očistíme, nakrájame a upečieme do mäkka. Rozmixujeme a pridáme do rizota.
  • 4
    Na záver do rizota pridáme studené maslo a nastrúhaný parmezán.
  • 5
    Zubáča osolíme a sprudka opečieme na oleji Thomy Combiflexu kožou dolu.
  • 6
    Parmezán nastrúhame, vložíme na papier na pečenie a v rúre necháme zozlatnúť. Necháme vychladiť a nakrájame ho na čipsy.
  • 7
    Tekvicové rizoto podávame so zubáčom a parmezánovými čipsami.

Tip: Na parmezánové chipsy nastrúhame syr na jemno a pečieme na 180 ° C približne 5 minút.