Rizoto z pečenej tekvice a zubáč s parmezánovými čipsami
Krémové rizoto a zubáč sa rozplývajú na jazyku. Spojenie tekvice a ryby je veľmi nezvyčajné napriek tomu, ale spolu tieto suroviny fungujú výborne.
Ingrediencie
- Arborio ryža 750 g
- CHEF Tekutý koncentrát zeleninový 200 g
- Tekvica 1000 g
- Maslo 200 g
- Parmezán 200 g
- Zubáč 1000 g
- THOMY Combiflex 100 ml
- Šalotka 200 g
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Na oleji Thomy Combiflex orestujeme šalotku nakrájanú na jemno, pridáme ryžu a krátko orestujeme a postupne prilievame vývar za stáleho miešania. Rizoto musí stále vrieť.
-
2Z CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového pripravíme vývar na podlievanie rizota.
-
3Tekvicu očistíme, nakrájame a upečieme do mäkka. Rozmixujeme a pridáme do rizota.
-
4Na záver do rizota pridáme studené maslo a nastrúhaný parmezán.
-
5Zubáča osolíme a sprudka opečieme na oleji Thomy Combiflexu kožou dolu.
-
6Parmezán nastrúhame, vložíme na papier na pečenie a v rúre necháme zozlatnúť. Necháme vychladiť a nakrájame ho na čipsy.
-
7Tekvicové rizoto podávame so zubáčom a parmezánovými čipsami.
Tip: Na parmezánové chipsy nastrúhame syr na jemno a pečieme na 180 ° C približne 5 minút.