Ragú z diviaka s koreňovou zeleninou a rozmarínovou omáčkou
Chuť diviaka vynikne najlepšie na koreňovej zelenine, bielom víne a rozmaríne.
Ingrediencie
- Stehno z Diviaka 1500 g
- Mrkva 300 g
- Zeler 300 g
- THOMY Combiflex 100 ml
- Biele víno 500 ml
- Petržlen 300 g
- CHEF Demi glacée 60 g
- Rozmarín 20 g
- Smotana 1000 ml
- CHEF Tekutý koncentrát hovädzí 30 ml
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Stehno z diviaka nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme a dochutíme posekaným rozmarínom
-
2Koreňovú zeleninu nakrájame na menšie kocky a orestujeme na oleji THOMY Combiflex do zlata, pridáme diviačie mäso a spoločne orestujeme.
-
3Zalejeme bielym vínom a vopred pripraveným CHEF Demi glacée, spoločne dusíme do mäkka.
-
4Mäso vyberieme z omáčky, omáčku rozmixujeme, zjemníme smotanou, chuť a farbu dotiahneme CHEF Tekutým koncentrátom hovädzím. Vložíme mäso naspäť a prehrejeme.
Tip: Diviaka na víne a koreňovej zelenine môžeme podávať so šťuchanými zemiakmi alebo zeleninovým pyré.