Ragú z diviaka s koreňovou zeleninou a rozmarínovou omáčkou

  • Čas prípravy
    120 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Chuť diviaka vynikne najlepšie na koreňovej zelenine, bielom víne a rozmaríne.

Ingrediencie
  • Stehno z Diviaka 1500 g
  • Mrkva 300 g
  • Zeler 300 g
  • THOMY Combiflex 100 ml
  • Biele víno 500 ml
  • Petržlen 300 g
  • CHEF Demi glacée 60 g
  • Rozmarín 20 g
  • Smotana 1000 ml
  • CHEF Tekutý koncentrát hovädzí 30 ml
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Stehno z diviaka nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme a dochutíme posekaným rozmarínom
  • 2
    Koreňovú zeleninu nakrájame na menšie kocky a orestujeme na oleji THOMY Combiflex do zlata, pridáme diviačie mäso a spoločne orestujeme.
  • 3
    Zalejeme bielym vínom a vopred pripraveným CHEF Demi glacée, spoločne dusíme do mäkka.
  • 4
    Mäso vyberieme z omáčky, omáčku rozmixujeme, zjemníme smotanou, chuť a farbu dotiahneme CHEF Tekutým koncentrátom hovädzím. Vložíme mäso naspäť a prehrejeme.

Tip: Diviaka na víne a koreňovej zelenine môžeme podávať so šťuchanými zemiakmi alebo zeleninovým pyré.