Steak z bravčovej panenky s omáčkou z čierneho piva a karamelu

  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Obľúbenú bravčovú panenku možno pripraviť na tisíc spôsobov, ale na čiernom pive a na karameli je nezabudnuteľná.

Ingrediencie
  • 1800 g bravčovej panenky
  • 20 g rozmarínu
  • 100 g THOMY Combiflexu
  • 200 g cukru
  • 1000 ml čierneho piva
  • 300 g MAGGI Drvených rajčín
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Bravčovú panenku nakrájame na vyššie medailóniky, osolíme a okoreníme.
  • 2
    Na THOMY Combiflexe orestujeme panenku spoločne s vetvičkou rozmarínu a dopečieme v konvektomate na 150 °C približne 6 minút.
  • 3
    Na rozohriatu panvicu nasypeme cukor a pomaly necháme skaramelizovať, pridáme MAGGI Drvené rajčiny a orestujeme, po chvíľke zalejeme čiernym pivom a necháme zredukovať.
  • 4
    Do redukcie pridáme CHEF Tekutý koncentrát hovädzí, ktorý nám nielen dotiahne chuť omáčky, ale aj zvýrazní farbu.

Tip: Vzhľadom k príjemne sladkastej chuti omáčky ako prílohu odporúčame napríklad smotanové zemiaky gratinované s vyzretým syrom alebo pyré z kukurice.