Steak z bravčovej panenky s omáčkou z čierneho piva a karamelu
Obľúbenú bravčovú panenku možno pripraviť na tisíc spôsobov, ale na čiernom pive a na karameli je nezabudnuteľná.
Ingrediencie
- 1800 g bravčovej panenky
- 20 g rozmarínu
- 100 g THOMY Combiflexu
- 200 g cukru
- 1000 ml čierneho piva
- 300 g MAGGI Drvených rajčín
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Bravčovú panenku nakrájame na vyššie medailóniky, osolíme a okoreníme.
-
2Na THOMY Combiflexe orestujeme panenku spoločne s vetvičkou rozmarínu a dopečieme v konvektomate na 150 °C približne 6 minút.
-
3Na rozohriatu panvicu nasypeme cukor a pomaly necháme skaramelizovať, pridáme MAGGI Drvené rajčiny a orestujeme, po chvíľke zalejeme čiernym pivom a necháme zredukovať.
-
4Do redukcie pridáme CHEF Tekutý koncentrát hovädzí, ktorý nám nielen dotiahne chuť omáčky, ale aj zvýrazní farbu.
Tip: Vzhľadom k príjemne sladkastej chuti omáčky ako prílohu odporúčame napríklad smotanové zemiaky gratinované s vyzretým syrom alebo pyré z kukurice.