Šťavnaté kuracie stehná, omáčka s modrým syrom

  • Brand
  • Čas prípravy
    40 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Šťavnaté kuracie stehná, omáčka s modrým syrom, blanšírovaná brokolica
Ingrediencie
  • 1,5 kg kuracích stehenných steakov
  • 2,5 kg brokolice
  • 200 ml THOMY Combiflex oleja
  • 150 g masla
  • 10 g rozmarínu
  • 200 g modrého syra
  • 20 g vlašských orechov
  • 50 g byliniek (petržlenu)
  • 20 g MAGGI Fondor ochucovadla
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Stehenné steaky nakrájame na plátky.
  • 2
    Osolíme, okoreníme a okoreníme nasekaným rozmarínom.
  • 3
    Prudko opečieme na oleji a spoločne s plátkom masla (50 g), vložíme do konvektomatu dopiecť na 170 °C približne 8 minút.
  • 4
    THOMY Rahmsauce zahrejeme v hrnci, pridáme kúsky modrého syra, presekané vlašské orechy a nasekanú petržlenovú vňať.
  • 5
    Brokolicu očistíme, nakrájame na ružičky a vložíme do vriacej osolenej vody. Krátko povaríme a potom vložíme do panvice s rozohriatym maslom (100 g) a glazujeme. Dochutíme MAGGI Fondorom.