Grilovaný filet z bielej ryby
Grilovaný filet z bielej ryby, omáčka z byliniek a citrusov, gratinované zemiaky
Ingrediencie
- 1500 g ryby napr. sivoň (alebo pstruh či zubáč)
- 3000 g zemiakov
- 200 ml THOMY Combiflex oleja
- 800 ml smotany 30%
- 50 g masla
- 10 g tymianu
- 100 g citróna, limetky
- 100 g byliniek (petržlen, pažítka, estragón)
- Muškátový kvet
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Rybu vyfiletujeme a vykostíme, nakrájame na porcie, osolíme a narežeme kožu.
-
2Zemiaky olúpeme, nakrájame na tenké plátky, premiešame s muškátovým kvetom a soľou. Pridáme smotanu a vrstvíme do zapekacej nádoby. Pečieme na 140 ° Celzia približne 60 minút.
-
3THOMY Rahmsauce krémovú omáčku nalejeme do hrnca, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citrusov, spoločne prehrejeme. Do prehriatej omáčky pridáme olej z byliniek.
-
4Bylinky očistíme a spoločne s olejom zahrejeme na 60 ° Celzia. Rozmixujeme a scedíme cez jemné sitko.
-
5Rybu prudko opečieme na oleji kožou dole a prelievame teplým maslom s bylinkami.
-
6Pokrm servírujeme s omáčkou a gratinovanými zemiakmi.