Grilovaný filet z bielej ryby

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Grilovaný filet z bielej ryby, omáčka z byliniek a citrusov, gratinované zemiaky
Ingrediencie
  • 1500 g ryby napr. sivoň (alebo pstruh či zubáč)
  • 3000 g zemiakov
  • 200 ml THOMY Combiflex oleja
  • 800 ml smotany 30%
  • 50 g masla
  • 10 g tymianu
  • 100 g citróna, limetky
  • 100 g byliniek (petržlen, pažítka, estragón)
  • Muškátový kvet
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Rybu vyfiletujeme a vykostíme, nakrájame na porcie, osolíme a narežeme kožu.
  • 2
    Zemiaky olúpeme, nakrájame na tenké plátky, premiešame s muškátovým kvetom a soľou. Pridáme smotanu a vrstvíme do zapekacej nádoby. Pečieme na 140 ° Celzia približne 60 minút.
  • 3
    THOMY Rahmsauce krémovú omáčku nalejeme do hrnca, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citrusov, spoločne prehrejeme. Do prehriatej omáčky pridáme olej z byliniek.
  • 4
    Bylinky očistíme a spoločne s olejom zahrejeme na 60 ° Celzia. Rozmixujeme a scedíme cez jemné sitko.
  • 5
    Rybu prudko opečieme na oleji kožou dole a prelievame teplým maslom s bylinkami.
  • 6
    Pokrm servírujeme s omáčkou a gratinovanými zemiakmi.