Pečené kuracie prsia, omáčka z údených paprík a sotýrovaná jarná zelenina

  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

Netradičná chuť údených paprík dodá jedinečnosť receptu z kuracích pŕs pre vašich hostí.

Ingrediencie
  • 1500 g kuracích pŕs s kožou
  • 10 g rozmarínu
  • 10 g tymiánu
  • 800 g papriky
  • 50 ml olivového oleja
  • 50 g petržlenovej vňate
  • 500 ml smotany 12 %
  • 300 g brokolice
  • 300 g hráškových strukov
  • 300 g mrkvy
  • 50 strúčikov cesnaku
  • Soľ a korenie
Príprava
  • 1
    Kuracie prsia si okoreníme, vložíme do vákuovacieho sáčku spoločne s kockou masla a bylinkami. Varíme v sous vide kúpeli na 68° Celzia približne 75 minút.
  • 2
    Papriky si opálime pištoľou, alebo upečieme. Olúpeme šupku.
  • 3
    Na olivovom oleji si orestujeme nakrájané papriky, spoločne s nasekanou petržlenovou vňaťou a prilejeme smotanu. Krátko povaríme a spoločne rozmixujeme na hladkú omáčku.
  • 4
    Brokolicu, mrkvu a hráškové struky si blanšírujeme vo vriacej vode a potom premiestnime na panvicu s THOMY Combiflexu, kde ich krátko krátko orestujeme.
  • 5
    Kuracie prsia si vyberieme z vodného kúpeľa sous vide, osušíme a na oleji spoločne s cesnakom a rozmarínom orestujeme.

VIDEORECEPT

Pečené kuřecí prso, omáčka z uzených paprik a sotýrovaná jarní zelenina – recept