Pečené kuracie prsia, omáčka z údených paprík a sotýrovaná jarná zelenina
Netradičná chuť údených paprík dodá jedinečnosť receptu z kuracích pŕs pre vašich hostí.
Ingrediencie
- 1500 g kuracích pŕs s kožou
- 10 g rozmarínu
- 10 g tymiánu
- 800 g papriky
- 50 ml olivového oleja
- 50 g petržlenovej vňate
- 500 ml smotany 12 %
- 300 g brokolice
- 300 g hráškových strukov
- 300 g mrkvy
- 50 strúčikov cesnaku
- Soľ a korenie
Príprava
-
1Kuracie prsia si okoreníme, vložíme do vákuovacieho sáčku spoločne s kockou masla a bylinkami. Varíme v sous vide kúpeli na 68° Celzia približne 75 minút.
-
2Papriky si opálime pištoľou, alebo upečieme. Olúpeme šupku.
-
3Na olivovom oleji si orestujeme nakrájané papriky, spoločne s nasekanou petržlenovou vňaťou a prilejeme smotanu. Krátko povaríme a spoločne rozmixujeme na hladkú omáčku.
-
4Brokolicu, mrkvu a hráškové struky si blanšírujeme vo vriacej vode a potom premiestnime na panvicu s THOMY Combiflexu, kde ich krátko krátko orestujeme.
-
5Kuracie prsia si vyberieme z vodného kúpeľa sous vide, osušíme a na oleji spoločne s cesnakom a rozmarínom orestujeme.