Kuracie prsia, tymiánové glacée a ragú z červenej quinoi

  • Brand
  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

 Kuracie prso s kožou, tymiánové glacée, ragú z červenej quinoi, jarná zelenina na masle

Šťavnaté kuracie prsia sú stálicou každého jedálneho lístku, ale táto variácia sa zapíše do pamäti každého, kto ju raz ochutná. Chrumkavá kôrka, krehké mäso a voňavé tymianové glacée je neodolateľná kombinácia, ktorú doplní ragú z červenej quinoi a zelenina na masle. Jednoducho chuť, vôňa a vzhľad, ktoré zapôsobia!

Ingrediencie
Kuracie prsa
  • 1700 g kuracích pŕs supreme
  • 100 ml THOMY Combliflexu
  • 10 g tymianu
  • Soľ a čierne korenie
Tymianové glacée
  • 10 g tymianu
  • 20 g masla
Ragú z quinoi
  • 500 g quinoi
  • 500 ml smotany
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 100 g šalotky
  • 200 ml bieleho vína
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Zelenina
  • 300 g feniklu
  • 300 g mini karotiek
  • 300 g hráškových strukov
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • 40 ml CHEF Tekutého koncentrátu zeleninového
Príprava
  • 1
    Kuracie prsia si očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme spoločne s bylinkami a olejom do vákuového vrecka.
  • 2
    Zavákuujeme a varíme vo vodnom kúpeli na 65° Celzia jednu hodinu.
  • 3
    Mäso vytiahneme z vrecka, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 4
    Pripravíme si podľa návodu šťavu.
  • 5
    Na masle si krátko orestujeme tymian, zalejeme šťavou a krátko prevaríme.
  • 6
    Quinou si uvaríme do mäkka.
  • 7
    Na oleji si orestujeme na jemno nakrájanú šalotku, postriekame bielym vínom a zredukujeme.
  • 8
    Pridáme quinou, zeleninový fond a zjemníme smotanou.
  • 9
    Zeleninu si očistíme, nakrájame a na oleji krátko orestujeme, pridáme zeleninový fond a vodu. Krátko povaríme, tak aby sme nestratili sviežu farbu zeleniny.