Kačacie stehno, omáčka z kapusty a zemiaková roláda
Konfitované kačacie stehno, omáčka z červenej kapusty a zemiaková roláda s kučeravým kelom
Obľúbené konfitované kačacie stehno servírované so zemiakovou roládou, ktorú sme spestrili pridaním kelu kučeravého.
Ingrediencie
- 1800 g kačacích stehien
- 3000 g kačacej masti
- 2000 g červenej kapusty
- 300 g cukru
- 100 ml octu
- 100 g masla
- 1000 g MAGGI Zemiakového cesta
- 300 g kučeravého kelu
- 100 ml THOMY Combiflexu
- Rasca
- 50 g rozmarínu
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Kačacie stehná okoreníme rascou, soľou a rozmarínom, ponoríme do rozohriatej masti a pri teplote 90° C pomaly konfitujeme 8 hodín.
-
2Červenú kapustu nakrájame a v mixéri odšťavíme. Šťavu zohrejeme, dochutíme cukrom, octom a CHEF Tekutým koncentrátom kuracím a krátko zredukujeme. Ľahko zahustíme studeným maslom.
-
3Kučeravý kel blanšírujeme.
-
4Pripravíme MAGGI Zemiakové cesto, potom ho vyvaľkáme na plát, vložíme kučeravý kel a zrolujeme.
-
5Varíme na pare cca 20 minút.
-
6Rolády pred servírovaním orestujeme do zlatista na THOMY Combiflexu.
-
7Kačacie stehná v salamandri pečieme do zlatista.
-
8Kačacie stehná servírujeme spolu s omáčkou z červenej kapusty a zemiakovou roládou.
Tip: Pre zaujímavejšie servírovanie si vyberieme z kačacích stehien spodnú kosť. Pred konfitovaním stehná zabalíme do fólie a mäso bude lepšie držať tvar.