Kačacie stehno, omáčka z kapusty a zemiaková roláda

  • Čas prípravy
    180 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Konfitované kačacie stehno, omáčka z červenej kapusty a zemiaková roláda s kučeravým kelom

Obľúbené konfitované kačacie stehno servírované so zemiakovou roládou, ktorú sme spestrili pridaním kelu kučeravého.

Ingrediencie
  • 1800 g kačacích stehien
  • 3000 g kačacej masti
  • 2000 g červenej kapusty
  • 300 g cukru
  • 100 ml octu
  • 100 g masla
  • 1000 g MAGGI Zemiakového cesta
  • 300 g kučeravého kelu
  • 100 ml THOMY Combiflexu
  • Rasca
  • 50 g rozmarínu
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Kačacie stehná okoreníme rascou, soľou a rozmarínom, ponoríme do rozohriatej masti a pri teplote 90° C pomaly konfitujeme 8 hodín.
  • 2
    Červenú kapustu nakrájame a v mixéri odšťavíme. Šťavu zohrejeme, dochutíme cukrom, octom a CHEF Tekutým koncentrátom kuracím a krátko zredukujeme. Ľahko zahustíme studeným maslom.
  • 3
    Kučeravý kel blanšírujeme.
  • 4
    Pripravíme MAGGI Zemiakové cesto, potom ho vyvaľkáme na plát, vložíme kučeravý kel a zrolujeme.
  • 5
    Varíme na pare cca 20 minút.
  • 6
    Rolády pred servírovaním orestujeme do zlatista na THOMY Combiflexu.
  • 7
    Kačacie stehná v salamandri pečieme do zlatista.
  • 8
    Kačacie stehná servírujeme spolu s omáčkou z červenej kapusty a zemiakovou roládou.

Tip: Pre zaujímavejšie servírovanie si vyberieme z kačacích stehien spodnú kosť. Pred konfitovaním stehná zabalíme do fólie a mäso bude lepšie držať tvar.