Pečené arabské zeleninové ragú s vajcami

  • Brand
  • Čas prípravy
    45 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Pečené arabské zeleninové ragú s vajcami
Ingrediencie
  • 200 ml THOMY Combiflex oleja
  • 500 g vareného cíceru
  • 500 g varenej čiernej šošovice
  • 500 g kapusty
  • 750 g zemiakov
  • 20 ks vajec
  • 20 g cesnaku
  • 10 g rímskej rasce
  • 10 g údenej papriky
  • 100 g koriandru
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Kapustu očistíme, nakrájame na rezančeky a blanšírujeme v osolenej vode.
  • 2
    Zemiaky olúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka.
  • 3
    V panvici najprv orestujeme na oleji nasekaný cesnak, pridáme cícer, šošovicu, uvarené zemiaky a kapustu a spoločne orestujeme. Dochutíme korením a koriandrom.
  • 4
    Do zmesi pridáme BUITONI Salsu Peperonatu a krátko prehrejeme. Vložíme do gastro nádoby, zarovnáme, vytvoríme naberačkou jamky a do jamiek vyklepneme vajíčka.
  • 5
    Pečieme na 170 °C cca 10 minút a servírujeme.

Ako vhodná príloha sú čerstvý chlieb, bagetka, zeleninový šalát alebo ryža.