Pečené arabské zeleninové ragú s vajcami
Pečené arabské zeleninové ragú s vajcami
Ingrediencie
- 200 ml THOMY Combiflex oleja
- 500 g vareného cíceru
- 500 g varenej čiernej šošovice
- 500 g kapusty
- 750 g zemiakov
- 20 ks vajec
- 20 g cesnaku
- 10 g rímskej rasce
- 10 g údenej papriky
- 100 g koriandru
- Soľ
- Korenie
Príprava
-
1Kapustu očistíme, nakrájame na rezančeky a blanšírujeme v osolenej vode.
-
2Zemiaky olúpeme, nakrájame a uvaríme domäkka.
-
3V panvici najprv orestujeme na oleji nasekaný cesnak, pridáme cícer, šošovicu, uvarené zemiaky a kapustu a spoločne orestujeme. Dochutíme korením a koriandrom.
-
4Do zmesi pridáme BUITONI Salsu Peperonatu a krátko prehrejeme. Vložíme do gastro nádoby, zarovnáme, vytvoríme naberačkou jamky a do jamiek vyklepneme vajíčka.
-
5Pečieme na 170 °C cca 10 minút a servírujeme.
Ako vhodná príloha sú čerstvý chlieb, bagetka, zeleninový šalát alebo ryža.