Pečená repa, kozí syr, pistácie a orieškový vinaigrette
O tom, že je vynikajúca kombinácia kozieho syra a červenej repy, sa už vie. Keď ale tieto suroviny doplníte orieškovým vanaigrette, vytvoríte dokonalú harmóniu chutí.
Ingrediencie
Pečená repa:
- Červená repa 1000 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Tymián 20 g
- Soľ a čierne korenie
Orieškový vinaigrette:
- Olej z vlašských orechov 100 ml
- Balzamikový ocot svetlý 50 ml
- CHEF koncentrát zeleninový 20 ml
- Kozí syr 800 g
- Pistácie 20 g
- Smotana 30% 250 ml
Príprava
-
1Pečená repa:
-
2Červenú repu si očistíme osolíme, pokvapkáme olejom a spoločne s tymiánom zabalíme do alobalu.
-
3Pečieme na 170 stupňov Celzia do mäkka.
-
4Repu si po vychladnutí ošúpeme a nakrájame.
-
5Orieškový vinaigrette:
-
6Všetky ingrediencie spoločne mixérom vymixujeme vo vinaigrette.
-
7Kozí syr 2 úpravy:
-
8Kozí sýr si nakrájame a společne so smotanou krátko povaríme. Nakoniec vyšľaháme na hladký krém.
-
9Kozí syr si vytvarujeme do guličiek, obalíme v drvených pistáciách.