Pečená repa, kozí syr, pistácie a orieškový vinaigrette

  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10

O tom, že je vynikajúca kombinácia kozieho syra a červenej repy, sa už vie. Keď ale tieto suroviny doplníte orieškovým vanaigrette, vytvoríte dokonalú harmóniu chutí.

Ingrediencie
Pečená repa:
  • Červená repa 1000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymián 20 g
  • Soľ a čierne korenie
Orieškový vinaigrette:
  • Olej z vlašských orechov 100 ml
  • Balzamikový ocot svetlý 50 ml
  • CHEF koncentrát zeleninový 20 ml
  • Kozí syr 800 g
  • Pistácie 20 g
  • Smotana 30% 250 ml
Príprava
  • 1
    Pečená repa:
  • 2
    Červenú repu si očistíme osolíme, pokvapkáme olejom a spoločne s tymiánom zabalíme do alobalu.
  • 3
    Pečieme na 170 stupňov Celzia do mäkka.
  • 4
    Repu si po vychladnutí ošúpeme a nakrájame.
  • 5
    Orieškový vinaigrette:
  • 6
    Všetky ingrediencie spoločne mixérom vymixujeme vo vinaigrette.
  • 7
    Kozí syr 2 úpravy:
  • 8
    Kozí sýr si nakrájame a společne so smotanou krátko povaríme. Nakoniec vyšľaháme na hladký krém.
  • 9
    Kozí syr si vytvarujeme do guličiek, obalíme v drvených pistáciách.