Massamanské karí s trhaným mäsom a ryžou
Massamanské karí s trhaným mäsom a dusenou ryžou - táto vegánska variácia na Massamanskom karí s použitím GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného a zeleniny vám poskytne lahodný, zdravý a uspokojivý pokrm.
Ingrediencie
Massamanské karí
- 1 l kokosovej smotany
- 200 ml vody
- 40 g Massamanskej karí pasty
- 5 ks listov gáfrovej limety
- 1 ks limety
Ozdoba
- 500 g varených zemiakov nakrájaných na kocky (2x2x2 cm)
- 250 g karfiolu
- 100 g mrazeného hrášku
- 40 g pražených arašidov
- 30 g červené čili papričky
- 1 ks koriandra
- 1,2 kg varenej jazmínovej ryže
Príprava
-
1Privedieme kokosovú smotanu, vodu a Massamanskú karí pastu do varu a necháme variť 5 minút.
-
2Pridáme GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, zemiaky a karfiol. Varíme, kým nebudú al dente.
-
3Pridáme hrášok, limetové listy a dochutíme limetovou šťavou.
-
4Posypeme karí, nasekaným koriandrom, nakrájanou chilli papričkou, rozdrvenými arašidmi a podávame s dusenou jazmínovou ryžou.
Prispôsobíme pikantnosť jedla pridaním čerstvého chilli.
Tento pokrm je tiež vhodný na rozvoz a výdaj jedla so sebou.
Ponúkneme ako prílohu extra zeleninu a ovocný dezert, aby sme prispeli k zdravej a vyváženej strave.