Massamanské karí s trhaným mäsom a ryžou

  • Brand
  • Čas prípravy
    30 min
  • Difficulty
    Jednoduchý
  • Number of servings
    10
Massamanské karí s trhaným mäsom a dusenou ryžou - táto vegánska variácia na Massamanskom karí s použitím GARDEN GOURMET® Sensational™ trhaného a zeleniny vám poskytne lahodný, zdravý a uspokojivý pokrm.
Ingrediencie
Massamanské karí
  • 1 l kokosovej smotany
  • 200 ml vody
  • 40 g Massamanskej karí pasty
  • 5 ks listov gáfrovej limety
  • 1 ks limety
Ozdoba
  • 500 g varených zemiakov nakrájaných na kocky (2x2x2 cm)
  • 250 g karfiolu
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 40 g pražených arašidov
  • 30 g červené čili papričky
  • 1 ks koriandra
  • 1,2 kg varenej jazmínovej ryže
Príprava
  • 1
    Privedieme kokosovú smotanu, vodu a Massamanskú karí pastu do varu a necháme variť 5 minút.
  • 2
    Pridáme GARDEN GOURMET® Sensational™ trhané, zemiaky a karfiol. Varíme, kým nebudú al dente.
  • 3
    Pridáme hrášok, limetové listy a dochutíme limetovou šťavou.
  • 4
    Posypeme karí, nasekaným koriandrom, nakrájanou chilli papričkou, rozdrvenými arašidmi a podávame s dusenou jazmínovou ryžou.

Prispôsobíme pikantnosť jedla pridaním čerstvého chilli.

Tento pokrm je tiež vhodný na rozvoz a výdaj jedla so sebou.

Ponúkneme ako prílohu extra zeleninu a ovocný dezert, aby sme prispeli k zdravej a vyváženej strave.