Kuracie prsia sous vide, petržlenové rizoto, fritované stehno na bylinkách, omáčka z portského vína
Dodajte klasickému talianskemu risottu dávku bielkovín v podobe kurčaťa a chuť aj farbu vďaka netradičnej omáčke z portského vína.
Ingrediencie
Kuracie prsia:
- Kuracie prsia 1000 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Tymián 10 g
- Soľ a čierne korenie
Petržlenové rizoto:
- Krúpy 500 g
- Thomy Combiflex 100 ml
- Biele víno 500 ml
- Šalotka 200 g
- Parmezán 100 g
- Maslo 150 g
- Petržlenová vňať 100 g
- Soľ a čierne korenie
Fritované stehno:
- Stehná z kurčaťa 1200 g
- Thomy Combiflex 1000 ml
- Rozmarín, bobkový list 10 g
- Soľ a čierne korenie
Omáčka z portského vína:
- Portské víno 200 ml
- CHEF demi glacée 80 g
- Maslo 100 g
- Soľ a čierne korenie
Príprava
-
1Kuracie prsa si očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme společneě s bylinkami a olejom do vákuovacieho vrecka.
-
2Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 55 stupňov Celsia 1 hodinu.
-
3Mäso vyberieme z vrecka, osušíme a orestujeme na oleji.
-
4Krúpy si uvaríme do mäkka.
-
5Na oleji si orestujeme nakrájanú šalotku na jemno, postriekame bielym vínom a pomaly zredukujeme.
-
6Pridáme krúpy, nastrúhaný parmezán, maslo a na jemno nasekanú petržlenovú vňať.
-
7Všetko spoločne krátko prevaríme.
-
8Stehná si vykostíme, nasolíme a společne s bylinkami vložíme do horúceho oleja.
-
9Fritujeme pri 80 stupňoch cca 5 hodín.
-
10Stehná vyberieme a pred servírovaním glazúrujeme v portskej omáčke.
-
11Pripravíme si podľa návodu demi glacée.
-
12V hrnci zredukujeme portské víno, pridáme maslo a demi glacée.
-
13Všetko spoločne krátko povaríme.