Kuracie prsia sous vide, petržlenové rizoto, fritované stehno na bylinkách, omáčka z portského vína

  • Čas prípravy
    90 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10

Dodajte klasickému talianskemu risottu dávku bielkovín v podobe kurčaťa a chuť aj farbu vďaka netradičnej omáčke z portského vína.

Ingrediencie
Kuracie prsia:
  • Kuracie prsia 1000 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Tymián 10 g
  • Soľ a čierne korenie
Petržlenové rizoto:
  • Krúpy 500 g
  • Thomy Combiflex 100 ml
  • Biele víno 500 ml
  • Šalotka 200 g
  • Parmezán 100 g
  • Maslo 150 g
  • Petržlenová vňať 100 g
  • Soľ a čierne korenie
Fritované stehno:
  • Stehná z kurčaťa 1200 g
  • Thomy Combiflex 1000 ml
  • Rozmarín, bobkový list 10 g
  • Soľ a čierne korenie
Omáčka z portského vína:
  • Portské víno 200 ml
  • CHEF demi glacée 80 g
  • Maslo 100 g
  • Soľ a čierne korenie
Príprava
  • 1
    Kuracie prsa si očistíme, osolíme, okoreníme a vložíme společneě s bylinkami a olejom do vákuovacieho vrecka.
  • 2
    Vákuovo zabalíme a varíme vo vodnom kúpeli na 55 stupňov Celsia 1 hodinu.
  • 3
    Mäso vyberieme z vrecka, osušíme a orestujeme na oleji.
  • 4
    Krúpy si uvaríme do mäkka.
  • 5
    Na oleji si orestujeme nakrájanú šalotku na jemno, postriekame bielym vínom a pomaly zredukujeme.
  • 6
    Pridáme krúpy, nastrúhaný parmezán, maslo a na jemno nasekanú petržlenovú vňať.
  • 7
    Všetko spoločne krátko prevaríme.
  • 8
    Stehná si vykostíme, nasolíme a společne s bylinkami vložíme do horúceho oleja.
  • 9
    Fritujeme pri 80 stupňoch cca 5 hodín.
  • 10
    Stehná vyberieme a pred servírovaním glazúrujeme v portskej omáčke.
  • 11
    Pripravíme si podľa návodu demi glacée.
  • 12
    V hrnci zredukujeme portské víno, pridáme maslo a demi glacée.
  • 13
    Všetko spoločne krátko povaríme.