Kelové závitky so zemiakmi na kyslo a pošírované vajíčko
Kelové závitky so zemiakmi na kyslo a pošírovaným vajíčkom
Ingrediencie
- 200 g ryže
- 10 ks kelových listov
- 1000 g zemiakov
- 200 ml rastlinnej smotany
- 10 ks vajec
- Cesnak
- Bobkový list
- Nové korenie celé
- Rasca drvená
- Ocot
- Soľ a čierne mleté korenie
Príprava
-
1Uvarenú ryžu zmiešame s GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým, dochutíme cesnakom, rascou, soľou a čiernym korením.
-
2Listy kelu blanšírujeme približne 3 minúty a následne ich schladíme v ľadovej vode aby sa zachovala zelená farba. Kelové listy naplníme s pripravenou zmesou a zavinieme do malých závitkov.
-
3Závitky vákuovo zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vodnom kúpeli 15 minút na 70 °C.
-
4Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť v osolenej vode s bobkovým listom a novým korením. Po uvarení pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný krém, dochutíme soľou, octom a korením.
-
5Do horúcej vody pridáme ocot a vytvoríme vodný vír. Do vodného víru vložíme vajcia a varíme približne 3 minúty.