Kelové závitky so zemiakmi na kyslo a pošírované vajíčko

  • Brand
  • Čas prípravy
    60 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Kelové závitky so zemiakmi na kyslo a pošírovaným vajíčkom
Ingrediencie
  • 200 g ryže
  • 10 ks kelových listov
  • 1000 g zemiakov
  • 200 ml rastlinnej smotany
  • 10 ks vajec
  • Cesnak
  • Bobkový list
  • Nové korenie celé
  • Rasca drvená
  • Ocot
  • Soľ a čierne mleté korenie
Príprava
  • 1
    Uvarenú ryžu zmiešame s GARDEN GOURMET® Vegánskym mletým, dochutíme cesnakom, rascou, soľou a čiernym korením.
  • 2
    Listy kelu blanšírujeme približne 3 minúty a následne ich schladíme v ľadovej vode aby sa zachovala zelená farba. Kelové listy naplníme s pripravenou zmesou a zavinieme do malých závitkov.
  • 3
    Závitky vákuovo zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vodnom kúpeli 15 minút na 70 °C.
  • 4
    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť v osolenej vode s bobkovým listom a novým korením. Po uvarení pridáme smotanu a rozmixujeme na jemný krém, dochutíme soľou, octom a korením.
  • 5
    Do horúcej vody pridáme ocot a vytvoríme vodný vír. Do vodného víru vložíme vajcia a varíme približne 3 minúty.