Jemná tikka masala s rajčinami

  • Brand
  • Čas prípravy
    40 min
  • Difficulty
    Stredne ťažký
  • Number of servings
    10
Jemná tikka masala s rajčinami a jogurtom
Ingrediencie
  • 1500 g kuracích stehenných steakov
  • 500 g jogurtu
  • 10 g korenia tandori
  • 10 g zázvoru
  • 100 ml olivového oleja
  • 150 g cibule
  • 50 g cesnaku
  • 250 ml 30% smotany
  • Rímska rasca
  • Skorica, bobkový list, kardamón, badián
  • Soľ
  • Korenie
Príprava
  • 1
    Mäso nakrájame na rezančeky a naložíme do marinády z jogurtu, nastrúhaného zázvoru, korenia tandoori a rímskej rasce. Necháme odležať a na oleji orestujeme.
  • 2
    Omáčku si pripravíme nasledovne, na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme BUITONI Salsu Fresca con Polpa a korenie. Spoločne povaríme.
  • 3
    Na záver korenie vyberieme, dochutíme soľou, zjemníme smotanou a premixujeme.
  • 4
    Do omáčky vložíme orestované mäso a prehrejeme.

Vhodnou prílohou je ryža, ryžové rezance alebo chlieb naan.